Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: kikapott, de így is továbbjutott a Mol Fehérvár

Továbbjutott az Európa-konferencialiga-selejtezőjének következő körébe a Michael Boris által irányított Mol Fehérvár. A székesfehérvári együttes a Gabala FK csapatán jutott túl.

A vezetést a 34. percben a Gabala FK szerezte meg. Santos passzát követően Muradov bő 16 méterről, középről a kapuba lőtt. A 39. minutumban büntetőhöz jutott a Fehérvár, Bumbát buktatta Alimi. A tizenegyes mögé Nego állt oda, a magyar válogatott szélső a léc fölé helyezett. A székesfehérvári alakulat még az első félidőben egyenlíteni tudott, Zivzivadze 17 méterről a hálóba talált. 

A fordulás után sokkal veszélyesebben játszott a Gabala, az 51. percben Santos lövését Kovács Dániel hatalmas bravúrral a lécre tolta. Az 59. minutumban ismét résen volt a Vidi portása, ezúttal Alimi próbálkozását hárította. A 66. percben a Mol Fehérvár is megvillant, Petrjak szöglete után Fiola Attila bólintott kapufára. A 69. minutumban Muradov eresztett meg egy löketet, ami a lécen csattant, Kovács ezúttal tehetetlen lett volna ennél az esetén. A 72. percben Santost ugratták ki, Stopiráék próbálták megállítani, ám a védők gyűrűjében a Gabala támadója a hálóba lőtt. 

Gabala FK – Mol Fehérvár 2-1 (1-1) – Továbbjutott: a Mol Fehérvár 5-3-as összesítéssel 
Helyszín
: Gabala City Stadium (Gabala, Azerbajdzsán); Vezette: Christopher Jaeger (osztrák)
Gólszerzők: Muradov (34.), Felipe Santos (72.) ill. Zivzivadze (44.)
Sárga lapok: Alimi (10.), Ruan Renato (55.), Muradov (69.), Qyrtymov(75) .ill. Fiola (35.), Stopira (58.), Nego (79.), Shabanov (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Gabala FK: Agayev – Qyrtymov, Alimi, Ruan Renato, Isayev – Mammadov (Isgandarov 86.), Abu Akel – Muradov – Hani, Raphael Alemao, Felipe Santos. Vezetőedző: Elmar Bakhshiyev

Mol Fehérvár: Kovács – Nego (Kojnok 90+2.), Serafimov, Stopira, Shabanov, Heister (Hangya 83.) – Bumba (Bamgboye 63.), Fiola, Makarenko, Dárdai (Petrjak 63.) – Zivzivadze (Kodro 63.). Vezetőedző: Michael Boris