Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európába szerződött a Boca Juniors csapatkapitánya – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) gyengélkedő Boca Juniors csapatát elhagyva Spanyolországba szerződött a “genovaiak” csapatkapitánya…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A spanyol másodosztályú Sporting Gijón gárdája a csütörtöki napon számolt be róla, hogy kétéves szerződést kötött a Boca Juniors csapatát elhagyó Carlos Izquierdozzal.

A rutinos hátvéd 33 évesen először igazol át Európába, mivel eddig csak hazájában is Mexikóban szerepelt. Izquierdoz annak idején a Lanús csapatában nevelkedett, s tagja volt a 2013-ban Copa Sudamericanát nyerő együttesnek. Ezt követően a mexikói Santos Laguna együttesében szerepelt, mellyel két bajnoki címet ünnepelhetett. 2018-ban került a patinás “genovaiakhoz”, melynek évek óta a csapatkapitánya volt. A tapasztalt védő az elmúlt négy év alatt 146 mérkőzésen viselhette az arany-kékek szerelését, négy különböző címet nyert a csapattal. Ugyanakkor az utóbbi időben a vezetőséggel megromlott viszonya miatt egyre kevesebb lehetőséget kapott, ezáltál a váltás is elkerülhetetlen lett.

Nekem talán jobb fáj, mint neki, mert a barátja vagyok és nagyon szeretem. Sok kapitányom volt a pályafutásom során, de mindig Calit rangsorolom közülük a legmagasabb helyre, ezt mindig is így fogom gondolni. Egy igazi példakép, odafigyel az egész csapatra, saját magára, elsőként érkezik és utolsóként távozik az öltözőből. Hihetetlenül nagyra értékelem. Nem tudom, hogy mi állhat a háttérben, de a körülötte lévő bizonytalanság biztosan nincs jó hatással ránk” – mondta vele kapcsolatban a közelmúltban a Boca támadója, Darío Benedetto.

Az első osztályból utoljára 2017-ben kieső asztúriaiak az elmúlt idényben mindössze a 17. helyen végeztek a 22 csapatos spanyol második vonalban.