Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax csaphat le az olasz tehetségre – sajtóhír

Az olasz csapatok érdeklődése ellenére egyre inkább úgy tűnik, hogy a Pisa csatártehetsége az Ajax Amszterdam kötelékében folytathatja fejlődését…

Fabrizio Romano információi szerint a Bologna és a Sassuolo megalapozott érdeklődése ellenére megszületett a felek közti megállapodás arról, hogy a Pisa fiatal támadója, Lorenzo Lucca az Ajax Amszterdam csapatában folytatja pályafutását. A patinás holland egylet vételi opcióval veheti kölcsön az olasz utánpótlás válogatottak kiválóságát.

A 21 esztendős hórihorgas támadó a Torino utánpótlásában nevelkedett, majd az első igazán nagy dobását a 2020-2021-es kiírásban hajtotta végre, amikor 27 mérkőzésen 13-szor volt eredményes a Palermo színeiben az olasz harmadosztályban. Lucca ezt követően tavaly nyáron kötött ötéves szerződést a Nagy Ádámot is foglalkoztató toszkán csapattal, amelyben varázslatosan indította az idényt és az első hét forduló alatt hat gólt szerzett. Később kevesebb lehetőséget kapott és más csatárok is érkeztek, így nem szerzett több gólt az idényben.

Lucca emellett vezéregyénisége lett az olasz U21-es válogatottnak, Paolo Nicolato csapatában öt pályára lépés alatt két gólt szerzett.