Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Aggódnak, mert tartanak tőlünk!”

Egyértelmű üzenetet sugallt a Barca elnöke, Joan Laporta a New York-ban tartott sajtótájékoztatóján. 

A katalánok első embere New Yorkban az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNCHR) által szervezett rendezvényen vett részt, amelynek részeként 20 perc erejéig válaszolt az újságírók kérdéseire.

A sajtómunkásokat különösen érdekelte, hogy Laporta miképp látja a Barca jelenét és jövőjét.

“A futball világa nem vár senkire! Komoly horderejű és gyors döntéseket kellett meghoznunk. Azt gondolom, jól alakítottuk a dolgainkat, nagyszerű csapatot építünk Xavinak. Egyértelmű az üzenetünk: a Barca visszatért, felébredt az álmából, mindenkivel versenyre akarunk kelni!” – fogalmazott Laporta, majd kitért a klub gazdasági helyzetére is.

“Jobban örültem volna, ha nem kerül sor mondjuk a televíziós jogok értékesítésére, de mint mondtam, lépnünk kellett. Egy hasonlattal élve, a klubot kivezettük a kórházból! Az értékesítéseink semmiképpen nem veszélyeztetik a klub törvényes tulajdonlását!” – így a Barca elnöke, aki a riválisoknak külön üzenetet címzett, kiemelve Real Madridot és a Bayern Münchent:
“Azt hiszem, a riválisaink elkezdtek aggódni, ez pedig azt sugallja nekem, hogy valamit jól csinálunk! Tiszteletben tartom mindenki véleményét, aggódjanak, de fogadják el, hogy a Barca újra versenyképes! A pályán találkozunk! (…) Egyesek odáig mentek, hogy tájékozatlanul és meggondolatlanul elferdítik a valóságot (müncheni vélemények a Barca költekezéséről – a szerk.), nincsenek tisztába a Barca erejével és támogatottságával. Egy 122 éves klub vagyunk, én se szólok bele abba, mások hogyan irányítják a klubjaikat, ők se üzengessenek nekünk. Mindenki törődjön a maga feladatával!”