Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: legyűrte olasz ellenfelét a Chelsea – videóval

A topbajnokságok csapatai folytatták felkészülésüket a szezonrajtra, péntek este három Premier League csapat is pályára lépett, az Everton, a Newcastle és a Chelsea is.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Az Everton az új igazolásinak köszönhetően aratott sikert, mindkét játékos a Burnleytől érkezett. A vezetést Tarkowski szerezte meg a 4. percben, majd a csereként beálló Dwight McNeil tudott duplázni a fél óra alatt amit kapott Frank Lampardtól, így végül sima sikert arattak a Dinamo Kijev ellenében.

Everton – Dinamo Kijev 3-0 (1-0)
Gólszerzők: J. Tarkowski (4.), D. McNeil (73., 78.),

A három angol csapat közül ma este a Newcastlenek volt a legnehezebb dolga, ugyanis a Serie A-ban masszívan szereplő Atalanta volt az ellenfelük. A vezetést, és az egyben mérkőzést eldöntő gólt Chris Wood szerezte a 39. percben, az angol támadó büntetőből tudta bevenni a bergamóiak kapuját.

Newcastle – Atalanta 1-0 (1-0)
Gólszerző: C. Wood (39. – büntetőből)

A Chelsea nem túl jól kezdte az előszezont, amelyet Thomas Tuchel is elismert, és szerinte se állnak túl jól a felkészüléssel, így az Udinese elleni meccset komolyan vették a Kékek. A vezetést Kanté révén szerezték meg a 20. percben, majd a 37. minutumban Sterling duplázta meg a londoni együttes előnyét, egyébként ez volt az angol támadó első gólja a londoni gárda színeiben. Az Udinese azonban még az első játékrészben tudott válaszolni Deulofeu révén. A második félidőben sikerült még egy gólt szereznie a Chelsea-nek, a hajrában a kitámadó olaszokat lekontrázták az angolok, a mindent eldöntő gólt Mason Mount szerezte, így lélektanilag fontos győzelmet arattak a Kékek.

Udinese – Chelsea 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Deulofeu (42.) ill. Kanté (20.), Sterling (37.), Mount (90.)

A mérkőzés videós összefoglalója: