Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Feyenoordban folytatja a mexikói tehetség – HIVATALOS

A holland bajnokságban (Eredivisie) szereplő Feyenoord gárdája a péntek esti órákban jelentette be napjaink legnagyobb mexikói tehetségének szerződtetését…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

A Feyenoord csapata megerősítette, hogy 2026-ig szóló megállapodást kötött a Cruz Azultól szerződtetett Santiago Giménezzel.

A 21 éves mexikói támadó a profik közti 2018-as debütálása óta 103 mérkőzésen 20 gólt és 11 gólpasszt szorgoskodott össze nevelőegyesülete színeiben. Giménez az utóbbi időben vált csapata alapemberévé, a mexikói bajnokság (Liga MX) jelenleg is zajló, 2022-es Apertura-kiírásában az első négy pályára lépésén ötször volt eredményes. Csapatával több helyi bajnoki címet és kupagyőzelmet hódított el, 2021-ben bekerült a bajnokság All-Star csapatába is. Az utóbbi időben remek teljesítménye révén több európai csapat figyelmét felhívta magára.

Giménez az argentin születése ellenére saját elmondása szerint inkább mexikóinak érzi magát, így amikor mindkét ország megkereste őt, hogy szerepeljen a korosztályos válogatottban, az El Tri hívását fogadta el. Azóta már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott, az első góljait is megszerezte, a címeres mezben hét fellépés alatt kétszer volt eredményes.