Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolországba szerződött a Porto kapusa – HIVATALOS

Mellőzése után a távozás mezéjére lépett az FC Porto rutinos argentin kapusa, aki a spanyol bajnokságban (La Liga) folytatja pályafutását…

 

A Celta Vigo csapata a hétfő esti órákban hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy elvi megállapodást kötött az FC Portóval az argentin kapus, Agustín Marchesín leigazolásáról. A megállapodás a rutinos hálóőr sikeres orvosi vizsgálatait követően léphet életbe.

A 34 éves portás három éve állt a “sárkányok” alkalmazásában, ám amíg az első két évben 77 mérkőzésen védett, addig a legutóbbi idényben Diogo Costa mögött egyáltalán nem jutott lehetőséghez. Marchesínnek tavaly műtétre volt szüksége, melyet követően hosszú kihagyásra kényszerült, távolléte alatt pedig helyettese olyan jól pótolta őt, hogy képtelen volt helyet követelni magának a kék-fehérek ketrece előtt. Így jobbnak látta inkább ha távozik.

A nyolcszoros argentin válogatott kapus hazájában egykor a Lanús csapatában nevelkedett, majd éveken át Mexikóban védett a Santos Laguna (2014-2016) és a Club América (2016-2019) alkalmazásában, mielőtt Portugáliába szerződött volna.

A galíciai csapatnál együtt dolgozhat honfitársával, Eduardo Coudettel. A Celta az elmúlt idényben a 20 csapatos La Liga 11. helyén végzett, ám a korábbi első számú kapus, Matías Dituro a kölcsönből visszatért előző csapatához.