Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: folytatódnak a tárgyalások az olaszokkal a létszámfeletti támadóról – sajtóhír

Katalán sajtóinformációk szerint az FC Barcelona vezetősége mindenképpen szabadulni szeretne létszámfeletti támadójától…

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A Mundo Deportivo információi szerint a Barcelona és a Juventus továbbra is forró dróton van egymással Memphis Depay klubváltását illetően. A katalán lap úgy tudja, hogy a Blaugrana készen áll további egy évvel, 2024-ig meghosszabbítani a támadó szerződését, hogy a következő szezonra vételi opcióval kölcsönadhassák őt a torinóiaknak.

A 28 éves holland válogatott támadó mindössze tavaly nyáron igazolt a katalánokhoz, azonban az idény közben kinevezett Xavi Hernández vezetőedző hosszútávú elképzeléseiben kevésbé szerepel a neve, így a helyiek szerint borítékolható a nyári eladása, főleg hogy azóta újabb támadók érkeztek a csapathoz.

Depay az elmúlt szezonban 27 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett a Barca színeiben. Minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen szerepelt, az utóbbi időben sérülések és gyengébb formája miatt is többször hiányzott, többször csak epizódszerep jutott számára, így cseppet sem nélkülözhetetlen.

A rutinos játékos korábban hazájában a PSV Eindhoven csapatát szolgálta, majd a 2015-2016-os idényt a Manchester Unitednél, a tavalyit megelőző négy szezont pedig az Olympique Lyon együttesénél töltötte.