Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hatalmas Bayern-gála a bajnoki nyitányon a Frankfurt ellen – videóval

Megkezdődött a német bajnokság, azaz a Bundesliga 2022/23-as idénye az Eintracht Frankfurt-Bayern München mérkőzéssel. A regnáló bajnok már rögtön az első találkozóján megnyitotta a gólcsapot, és már az első félidőben ötgólos előnyre tett szert. A második játékrészre visszavett a bajor klub és szépíteni is tudott a Frankfurt, de a végén még jött egy hatodik vendégtalálat is, ami lezárta a mérkőzést.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

Hatalmas fölénnyel kezdett a Bayern München, és szinte folyamatosan támadtak. Már rögtön az 5. percben megszerezték a vezetést, amikor Kimmich lőtt be egy fantasztikus szabadrúgást, ami a kapufáról pattant a hálóba. Az előnyüket a 11. percben növelték, ekkor Pavard lőtt nagyszerűen a kapu bal oldalába. A 13. percben érkezett a hazaiak egyetlen nagy helyzete a félidőben, amikor Tuta fejelte telibe a bal kapufát. Sadio Mané a bajnokságban is megszerezte az első gólját a 29. percben, miután a szenegáli a hálóba fejelte Gnabry beadását. Itt azonban nem álltak le a bajorok, akik remek formában futballoztak, míg a Frankfurtnak nem sok köze volt a mérkőzéshez. A 35. percben jött Musiala és a vendégek negyedik gólja, amit Müller passza után már csak az üres kapuba kellett lőnie. A játékrészt a 43. percben zárták le egy ötödik góllal, ekkor is Müller adta a gólpasszt, ám most Gnabry lőtt a hálóba a kint álló Trapp feje felett.

A második félidőt valamivel jobban kezdte a Frankfurt és az 56. percben egy szöglet után Jakic be is talált, de a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette a gólt les miatt. A Bayern már nem fektetett nagy erőt a mérkőzésbe, és ez eredményezte azt is, hogy a 64. percben mégis szépíteni tudott a Frankfurt: Hernandez passzolt a kapujából kint álló Neuernek, ám Kolo Muani letámadta a kapust és sikerült is elvennie tőle a labdát, amit távolról lőtt be a hálóba. Leült a mérkőzés a végére, de a hajrában Nagelsmann több új igazolását is becserélte, köztük de Ligtet is. Aztán a 83. percben megérkezett a hatodik találata is a bajoroknak, amikor egy tökéletes összjáték után Musiala duplázott, és ezzel le is zárta a mérkőzést.

Eintrach Frankfurt – Bayern München 1-6 (0-5)
Gólszerzők: Kolo Muani (64.) ill. Kimmich (5.), Pavard (11.), Mané (29.), Musiala (35. 83.), Gnabry (43.)
Sárga lap: Ndicka (59.), Kostic (71.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Az 1. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Eintrach Frankfurt – Bayern München 1-6

Szombat:
15:30 Augsburg – Freiburg
15:30 Borussia Mönchengladbach – Hoffenheim
15:30 Union Berlin – Hertha BSC (Tv: Arena4)
15:30 VfL Bochum – Mainz
15:30 Wolfsburg – Werder Bremen
18:30 Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen (Tv: Arena4)

Vasárnap:
15:30 VfB Stuttgart – RB Leipzig (Tv: Arena4)
18:30 Köln – Schalke 04 (Tv: Arena4)

A tabella aktuális állása: