Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai menedzsere beszélt a jövőjéről

Az RB Leipzig magyar kiválósága körül hosszú ideje repkednek a különböző csapatnak, most az ügynöke adott tájékoztatást a jövőjéről…

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

Miután a nyári átigazolási időszakban ismét egyre több híresztelés merült fel az RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik klubváltása kapcsán, a Magyar Nemzet megkérdezte a játékos menedzserét, Esterházy Mátyást, hogy hogy áll a futballista helyzete:

“Mi nem foglalkozunk az átigazolási pletykákkal, de annyit elmondhatok, hogy jelen pillanatban egyáltalán nem szerepel a terveink között Dominik klubváltása. Dominik a kezdőcsapat tagja volt a két felkészülési mérkőzésen a Southampton és a Liverpool ellen, ahogy az idény első tétmeccsén, a Bayern München elleni szuperkupán is.

A vezetőedző számol vele, a klubnak nagy céljai vannak, ráadásul a BL-ben szerepelnek az ősszel. Elsüthetném a klisét, hogy a futballban gyorsan változhatnak a dolgok, de nem gondolom, hogy most bármi okunk lenne a váltáson töprengeni.”

A 21 éves középpályás másfél évvel ezelőtt igazolt a Red Bull Salzburgtól a német bajnokság élcsapatához, azonban bemutatkozására sérülése miatt csak a 2021-2022-es idény elején kerülhetett sor. Az idény közben történt edzőváltás után Szoboszlai nem tudott állandó helyet követelni magának a kezdőcsapatban, így egyáltalán nem lenne kizárt, ha klubja esetlegesen fontolóra venné a kölcsönadását. Jobbára csereként szóhoz jutva 44 tétmérkőzés alatt tíz találatot és kilenc előkészítést szorgoskodott össze.

Mindemellett Szoboszlai a 2019-es bemutatkozása óta húsz mérkőzés leforgása alatt öt találatig jutott a magyar válogatottban.

Ugyanakkor Esterházy kiemelte, Domenico Tedesco vezetőedző a nyáron eddig a kezdőben számolt Szoboszlaival, aki a Southampton ellen 70, a Liverpool ellen 60 percet játszott az edzőmeccseken, a Bayern München ellen 5-3-ra elveszített Német Szuperkupán pedig 91 percig volt a pályán, és gólpasszt adott.