Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet a Serie A-ba a PSG mellőzött csatára – sajtóhír

Az elmúlt hetekben egyre több találgatást olvashatunk a PSG létszámfeletti támadójának távozásáról, amely hamarosan bekövetkezhet…

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Calciomercato beszámolói szerint a Paris Saint-Germain eladásra szánt argentin támadója, Mauro Icardi megszerzése iránt korábbi csapata, a Sampdoria, valamint az újonc Monza egyaránt érdeklődik az olasz bajnokság mezőnyéből.

A PSG 29 éves csatára annak idején közel egy évtizedet töltött a Serie A-ban a Sampdoria és az Inter játékosaként. Icardi összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának. Azonban 2019 nyarán hosszas huzavona végén került a párizsi klub alkalmazásába, ahol három idényt húzott le.

Icardi minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 38 gólt szállított a francia klub színeiben, az elmúlt szezonban azonban sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott és egyébként sem számoltak már vele a kezdőcsapatban. Nyílt titok, hogy a PSG megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne megválni tőle és a játékos ugyancsak hajlik a váltásra.

A kegyvesztett támadónak annak idején a Blucerchiati volt az első klubja, amely alkalmazásában a 2012-2013-as szezonban tíz bajnoki találatig jutott.