Küszöbön a PSG következő igazolása – sajtóhír

Az ambiciózusan építkező és új irányt vevő Paris Saint-Germain csapata újabb jelentős átigazolásra készül…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Fabrizio Romano arról számolt be, hogy a Paris Saint-Germain vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a Napoli csapatával az olasz klub spanyol középpályása, Fabián Ruíz megszerzésével kapcsolatban.

A 26 esztendős labdarúgó 2018 nyarán a Real Betis együttesétől került a nápolyiakhoz, akik kifizették a játékos szerződésében érvényben lévő 30 millió eurós kivásárlási árat a sevillai zöld-fehérek részére. Ruíz a Partenopei színeiben hamar nélkülözhetetlen alapember lett, eredményes játéka révén pedig számtalan nagyobb csapat érdeklődését is felkeltette. Az elmúlt négy idény alatt minden sorozatot figyelembe véve 166 mérkőzésen 22-szer volt eredményes a klub soraiban. A legutóbbi szezonban 38 találkozón hét találat és öt előkészítést fűződött a nevéhez.

Mivel a középpályás a hírek szerint nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését klubnál, a Napoli még ezen a nyáron adhatja el őt megfelelő ellenérték ellenében. A közelmúltban állítólag a Barcelona és a Real Madrid is érdeklődött a megszerzése iránt.

A korábbi híresztelések szerint az olasz gárda 50 millió eurós összeget határozott meg a Ruíz eladási áraként.

A PSG a nyári átigazolási időszakban korábban már véglegesítette Nuno Mendest, továbbá megszerezte Vitinha játékjogát, leigazolta Nordi Mukielét és Renato Sanchest, valamint kölcsönvette Hugo Ekitikét a következő szezonra.