Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona újabb jogokat értékesített – sajtóhír

A Barcelona csapata továbbra is azon fáradozik, hogy beregisztrálhassa a következő idényre a nyáron szerződtetett játékosait…

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A The Athletic beszámolói szerint a Barcelona egyesülete 100 millió euró ellenében értékesíti a GDA Luma nevű vállalatnak a Barca Studios 24.5 százalékát, miután ugyanekkora részt már korábban eladott a Socios.com-nak az elmúlt hetekben.

A Barca elnöke, Joan Laporta ugyan már a múlt héten azt mondta, hogy nem kell további jogokat értékesíteniük a játékosok regisztrációja érdekében, a múlt héten a La Liga mégis elutasította a regisztrációs kérelmeiket. Várhatóan napokon belül várható végleges válasz a spanyol liga részéről, hogy így engedélyezik-e már a regisztrációkat, vagy újabb erőfeszítésekre lesz szükség a katalánok részéről.

Az idei nyári átigazolási időszak során Franck Kessié és Andreas Christensen játékjogának ingyesen megszerzése után 58 millió euróért szerződtették Rapinhát, 45 millió euróért Robert Lewandowskit, valamint újabb 50-ért Jules Koundét, miközben a fizetéscsökkentésbe egyaránt beleegyező Ousmane Dembélével és Sergi Robertóval is szerződést hosszabbított. Azonban a La Liga anyagi okok miatt megvétózta ezen játékosok regisztrációját a következő idényre.

További jelentések szerint Gerard Piqué és Sergio Busquets egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a klub tovább csökkentse a fizetésüket, ugyanakkor Frenkie de Jong erre nem hajlandó, így a klub fontolóra vette, hogy jogi lépéseket tegyen saját labdarúgója ellen.