Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher hazatért az NB I-be – HIVATALOS

Az elmúlt éveket rendre külföldön töltő korosztályos magyar válogatott játékos visszatért Magyarországra…

 

A tavalyi magyar bajnoki ezüstérmes Kisvárda csapata jelentette be Vida Kristopher hazatérését, aki legutóbb Lengyelországban játszott.

A 27 éves egykori korosztályos válogatott támadó középpályás 2013 óta íródó felnőtt karrierje során eleinte Hollandiában a Jong Twente (2013-2014) és a De Graafschap (2014-2016) csapataiban szerepelt, majd a felvidéki FC DAC 1904 játékosa volt 2016-tól egészen 2020-ig, az elmúlt két idényt pedig a lengyel első osztályú Piast Gliwice alkalmazásában töltötte. A DAC színeiben négy év alatt 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett. Vida az elmúlt két szezon alatt 45 mérkőzés során négy gólt szerzett, az előző idényben háromszor tudott eredményes lenni.

“A nyár elején több opcióm is volt és nem titok, még a napokban is akadt egy-két lehetőségem. Összevetettünk mindent, sokat gondolkoztunk arról, hogy mi lenne a legjobb döntés, és arra jutottunk, hogy Kisvárda lehet az a hely, ahol a nem túl jól sikerült lengyelországi évek után újra felépíthetem magam. A Piast Gliwicénél nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy előzetesen vártam, és szeretnék újra topformába kerülni, közben pedig új csapatomat is hozzásegíteni a minél jobb szerepléshez. Ideje megmutatnom magam itthon is…” – mondta el új csapata hivatalos honlapjának a bemutatkozó interjúban.

“Nagyon szerettem a hollandiai éveket, sokat is tanultam kint. Emellett a dunaszerdahelyi időszak is fantasztikus volt, érzelmileg is és szakmailag egyaránt, úgy érzem, ott is rengeteget fejlődtem. Sokat köszönhetek a holland és a szlovákiai klubomnak is azért, hogy itt tartok, és Kisvárdán is szeretném a legjobbamat hozni és mindent beleadni” – tette hozzá a légiós éveiről.

Vida annak idején hazánkban a Goldball ’94, a Vasas, az akkori Videoton és a Bp. Honvéd-MFA színeiben pallérozódott, majd 16 éves korától kezdve külföldön szerepelt.

A Kisvárda tájékoztatása szerint az újonnan igazolt játékos a Claudiu Bumba távozásával megüresedett 10-es mezt fogja viselni.