Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chicharito felajánlotta szolgálatait a Manchester Unitednek

A Manchester United korábbi támadója, Javier Hernandez, azaz Chicharito szívesen játszana újra régi csapatában, hogy ezzel is segítse a jelenleg nem túl jól teljesítő angol klubot. 

 (Photo by Omar Vega/Getty Images)

Chicharito legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy ha szükség van rá, szívesen visszatérne korábbi sikerei helyszínére, a Manchester Unitedbe, ráadásul teljesen ingyen. A mexikói támadó öt szezonon keresztül játszott a Vörös Ördögöknél, ahol két Premier League-címet is nyert még Sir Alex Ferguson irányítása alatt. Chicharito jelenleg az MLS-ben, az LA Galaxy csapatában futballozik már 2020 januárja óta, ahová a Sevillától igazolt 8,5 millió euró ellenében.

A Manchester United rosszabb szezonkezdetet el sem képzelhetett volna, mivel rögtön az első mérkőzésükön 2-1-re kikaptak a Brightontól az Old Traffordon, ráadásul az új menedzser, Erik ten Hag irányítása alatt. A holland tréner mindenáron szeretne még egy csatár igazolni a nyáron, és erre reflektált a 34 éves mexikói csatár, hiszen elmondása szerint az MU még mindig nagyon közel áll a szívéhez.

“Ha a United azt mondaná, kellek nekik, igent mondanék és ingyen játszanék. Persze, hogy ezt tenném! Azonban tisztelnem kell a jelenlegi klubomat is. Nagyon következetesen játszom, és bajnoki címet szeretnék nyerni az LA Galaxyval. Ha jövőben ez megtörténne, akkor megtörténne, de most 100 százalékig az LA Galaxyval vagyok”

– nyilatkozta Chicharito.

A mexikói játékos 2010-ben igazolt a Unitedbe, ám Ferguson 2013-as távozásával rá is kevésbé számított a csapat. 2014-ben egy szezonra kölcsön is adták a Real Madridnak, amikor épp Luis van Gaal volt a csapat menedzsere. A spanyoloknál együtt játszott egy idényen keresztül Cristiano Ronaldóval is, akiről úgy gondolja, hogy továbbra is nagy segítség lehet az MU számára.