Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dibusz: “A Qarabag taktikája hatékonyabb volt…”

A Ferencváros hazai vereségével kiesett a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében az azeri Qarabag csapatával szemben…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes a Nemzeti Sport részére adott interjúban őszintén beszélt a kiesés körülményeiről:

“Ellenfelünk sokkal inkább ránk erőltette az akaratát, mint mi rá. Az azeriek nagyon intenzív játékkal kezdték a mérkőzést, többször is zavarba hozták védőinket, középpályásainkat, ami miatt nem tudtuk kihozni a labdát. A letámadásuk miatt nem volt időnk dajkálni a labdát, s gondolkozni azon, mi legyen a következő lépés. Az ellenfél játékosainak sikerült nyomás alatt tartaniuk minket, ami a hibáinkhoz vezetett. Az első mérkőzésen csak hellyel-közzel volt sikeres és eredményes a Qarabag taktikája, ám a visszavágón jobban működött, lényegesen hatékonyabb volt.

Az első két gólt szinte a semmiből kaptuk, előrerúgott labda és rossz védekezés előzte meg. Noha esetleges, nem kidolgozott helyzetek voltak, nem tudtuk levédekezni – elgondoltató, miért nem voltunk készek rá. A harmadik találaton nincs mit ragozni, gyönyörűen lejátszotta a Qarabag a támadást, nem tudtuk megzavarni a játékosait, távol helyezkedtünk tőlük. Az első két gól bántó, ahogy megszületett, illetve több olyan helyzet is volt, amikor a hosszú labdával nem tudtunk megbirkózni, de az is zavart, hogy rengeteg lecsorgót szerzett meg az ellenfél. Ebben alulteljesítettünk, pedig tudtuk, hogy sok múlik rajta.”

A magyar kapus azt is elárulta, hogy “az edzői stáb próbálta felrázni a csapatot, a párharcokra, a második labdák megszerzésének fontosságára hívták fel a figyelmet, valamint gyorsabb játékot kértek tőlünk, de ebből alig valósult meg valami”.

A magyar bajnok az Európa-liga főtáblájáért az ír Shamrock Roversszel mérkőzhet meg. A párharcban az első mérkőzést augusztus 18-án, csütörtökön Budapesten rendezik.