Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

HIVATALOS: a török bajnok leigazolta a korábbi Újpest-kedvencet

Öt hosszú esztendő után már nem volt maradása a spanyol élvonalból, vagyis a LaLigából kieső Levante csapatában, a még mindig csak huszonhét éves Enis Bardhinak. Az észak-macedón karmester a török Trabzonspor játékosa lett.

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

A macedónok sztárja még 2014. és 2017. között volt az Újpest játékosa, és a „Lilák” szurkolóin kívül a magyar média is figyelemmel követte a csupaszív játékos spanyolországi pályafutását. Amely egyelőre biztosan véget ért, lévén Bardhi 2025-is érvényes szerződést írt alá a bajnok Trabzonsporral.

A Fekete-tenger partjára ráadásul nem is ingyen érkezett Bardhi. Az érte korábban 1,5 millió eurót fizető Levante most 3 millióért adta tovább. Igaz, az olyan mértékadó portál, mint a Transfermarkt.de már eddig is minimum 8 millióra tartotta értékét.

A támadóközéppályás értéke pedig akár tovább is növekedhet, lévén a Trabzon nem csak a Süper Ligben, hanem a Bajnokok Ligájában is érdekelt. Igaz, új klubja harmincnyolc év kihagyás után megszerzett hetedik bajnoki címe még nem jelent egyből európai csoportkört. Abdullah Avci együttesének meg kell küzdenie a BL-őszért a dán Köbenhavnnel. Kiesés esetén jön az Európa-liga csoportfázisa.

A Trabzon a Süper Lig 2022/23-as idényében két meccsen két győzelmet aratva vezeti a tabellát.