Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Gabriel Jesus duplázott, hatgólos meccsen nyert az Arsenal! – videóval

Hatgólos mérkőzésen verte a Mikel Arteta által irányított Arsenal hazai pályán a Leicester Cityt a Premier League 2. fordulójának szombati játéknapján. 

(Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

A vezetést a 23. percben szerezte meg az Arsenal. Martinelli tört be a tizenhatoson belülre, aki Xhakához passzolt, ő pedig rögtön Gabriel Jesus elé tette a labdát, a brazil csatár egy kis igazítás után rendkívül okos gólt akasztott a Leicester hálójába. A 35. minutumban ismét Jesust ünnepelhették a társak. Martinelli szögletébe Vardy csúsztatott bele, az Arsenal támadójának pedig így lett jó, aki közvetlen közelről a kapuba bólintott. Az első játékrész végéhez közeledve Ramsdale rossz ütembe mozdult ki, s ütközött Vardyval. A játékvezető először büntetőt ítélt, majd a fülére szóltak, hogy nézze vissza az eset, mely után úgy döntött, mégsem ad tizenegyest.

A fordulást követően szépített a Leicester City. Az 53. percben Saliba ért rendkívül rosszul fejjel a labdához, ami a saját kapujában kötött ki. A válasz viszont gyorsan jött az Arsenal részéről, az 55. minutumban White beívelése után Fofana és Ward nem értették meg egymást, a portás kiejtett a játékszert, amit Jesus tovább pöckölt Xhaka elé, a svájci higgadtan a hálóba gurított. A 74. percben újra egygólosra csökkentette hátrányát Rodgers csapata, Aaron Ramsdale rosszul zárta a szöget és ezt Maddison használta ki. Arteta tanítványai azonban ismét nagyon gyorsan reagáltak, a 76. minutumban Martinelli volt eredményes. A mérkőzés további részében már nem született újabb gól, az Arsenal megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. 

Arsenal – Leicester City 4-2 (2-0)
Helyszín
: Emirates Stadion (London)
Gólszerzők: Gabriel Jesus (23., 35.), Xhaka (55.), Martinelli (76.) ill. Saliba (53., öngól), Maddison (74.)

Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 18. percben egy remek akció végén Haaland hozta kihagyhatatlan ziccerbe Gündogant, aki senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba. A 31. minutumban De Bruyne növelte csapata előnyét, a belga klasszis gyönyörű gólt szerzett. A 37. percben De Bruyne passzolt remek ütembe Phil Foden elé, a fiatal angol nem hibázta el a ziccert. A találkozó végeredménye a 79. minutumban állt be, Cancelo átadása megpattant a kapu előtt álló Lerma lábán, a labda pedig a hálóban kötött ki. Pep Guardiola legénysége tehát magabiztos sikert aratott az újonccal szemben. 

Manchester City – Bournemouth 4-0 (3-0)
Helyszín
: Etihad Stadion (Manchester)
Gólszerzők: Gündogan (18.), De Bruyne (31.), Foden (37.), Lerma (79., öngól) ill. –

Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Premier League 2. fordulójának végeredményei és további programja:

Szombat:
Aston Villa – Everton 2-1
Arsenal – Leicester City 4-2

Manchester City – Bournemouth 4-0
Brighton – Newcastle 0-0
Southampton – Leeds 2-2
Wolves – Fulham 0-0
18:30 Manchester United – Brentford (Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Nottingham – West Ham (Spíler 1)
17:30 Chelsea – Tottenham (Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Liverpool – Crystal Palace (Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore