Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új kapitányt nevezett ki a dél-amerikai válogatott – HIVATALOS

Az idei világbajnokságról való lemaradást követően Bolívia válogatottja közölte, hogy távozik posztjáról a nemzeti csapat eddigi kapitánya…

A bolíviai szövetség a szombati napon megerősítette, hogy az argentin Gustavos Costas lett a helyi válogatott új szövetségi kapitánya, miután az előző vb-selejtezősorozat végeztével távozott posztjáról a venezuelai César Farías.

Az újonnan kinevezett 59 esztendős tréner aktív karrierje nagy részét annak idején a Racing Club csapatánál töltötte, melyet később 1999 és 2000 között edzőként is irányított. Costas több dél-amerikai országon kívül Szaúd-Arábiában is edzősködött, utoljára január óta a chilei Palestino csapatát dirigálta. Az elmúlt években a teljesség igénye nélkül megfordult a paraguayi Cerro Porteno, a perui Alianza Lima, az ecuadori Barcelona SC, a kolumbiai Independiente Santa Fé vagy éppen a mexikói Atlas Guadalajara kispadján. Ugyanakkor Costas még sosem vezetett válogatottat.

Bolívia válogatottja története során eddig csupán háromszor kvalifikálta magát a világbajnokságra, utoljára az 1994-es seregszemlén vett részt.