Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányba került, de győzelemmel indította a szezont a Real Madrid! – videóval

A címvédő Real Madrid együttese is megkezdte a szereplését a spanyol bajnokságban (La Liga). A „Királyi Gárda” az újonc Almeria otthonában indította a szezont.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Nem indult ideálisan a mérkőzés a Real Madrid szempontjából, hiszen már a 6. percben hátrányba kerültek. A hazaiak egy mélységi kiugratással próbálkoztak, és mivel Rüdiger beragadt, így Ramazani ziccerbe került, és a támadó mattolni tudta Courtoist, 1-0! Ezt követően a hazaiak vissza tudtak állni a saját kapujuk elé védekezni, és teljes mértékben átadták a kezdeményezést a vendégeknek. A Real ezt követően számtalan lehetőséget és egy tucatnyi szögletet is kidolgozott, de egyikből sem tudták áttörni a hazaiak védekezését, vagy éppen Martinez kapust. Ancelotti tanítványai így hiába alakították ki futószalagon a helyzeteket, egygólos hátrányban vonulhattak a szünetre.

A második játékrész is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Real részéről Kroos egy távoli lövéssel dolgozatta meg Martinezt, majd Vinicius távoli emelése a kapufát találta el. Ezt követően azért a hazaiak is jelezték, hogy nem adták fel teljes mértékben a támadásokat, és Samu távoli kísérlete kerülte el centikkel Courtois kapuját, majd a belga kapusnak Sadiq lövésénél is hárítania kellett. A hazaiak a 61. percig bírták ki a Real nyomását, amikor egy kapu előtti kavarodást követően Lucas Vázquez talált be az üresen maradt kapuba, 1-1! A 75. minutumban aztán a vezetést is megszerezte az Ancelotti legénység egy szabadrúgást követően. A labda mögé a csereként másodpercekkel korábban beálló David Alaba állt oda, ő pedig az első labdaérintéséből védhetetlenül a hálóba tekerte a labdát, 1-2! Miután a Real átvette a vezetést a hazaiak támadóbb felállásba váltottak, és pár alkalommal veszélyeztetni is tudtak, ám Courtois eszén nem tudtak túljárni. Összességében nagyot küzdött a hazai gárda, de a végén a Real érvényesíteni tudta a papírformát és 3 ponttal indította a szezont.

Almeria – Real Madrid 1–2 (1-0)
Helyszín:
Estadio de los Juegos Mediterráneos Vezette: J. Munuera
Gólszerzők:
Ramazani (6.) ill. Lucas Vazquez (61.), Alaba (75.)
Sárga lapok:
Sadiq (40.), Curro (66.), Ely (74.), Sola (86.) ill. Camavinga (40.)
Kiállítás: -ill.-

Almeria: Fernando – Akieme, Babic, Ely, Kaiky (Sola 81.), Chumi – Robertone (Curro 57.), Eguaras (Portillo 81.), Costa – Sadiq (Lazo 71.), Ramazani (Sousa 71.) Vezetőedző: Joan Rubi

Real Madrid: Courtois – Vazquez, Rüdiger, Nacho, Mendy (Alaba 74.) – Camavinga (Modric 46.), Tchouameni (Hazard 58.), Kroos (Casemiro 83.) – Valverde, Benzema, Vinicius (Ceballos 83.) Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A mérkőzés összefoglalója:

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Osasuna 2-1 Sevilla

Szombat:
Celta Vigo 2-2 Espanyol
Valladolid 0-3 Villarreal
Barcelona 0-0 Rayo Vallecano

Vasárnap:
Cadiz 0-1 Real Sociedad
Valencia 1-0 Girona
Almeria 1–2 Real Madrid

Hétfő:
17:30 Athletic Bilbao – Mallorca (Tv: Spíler 2)
19:30 Getafe – Atletico Madrid (Tv: Spíler 2)
21:30 Real Betis – Elche (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore