Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: az Eszék nyerte a horvát bajnokság magyar rangadóját – videóval

A horvát bajnokság (1. HNL) 7. fordulójában az Eszék és a Hajduk Split vívott rangadót egymással a felzárkózás jegyében…

Az idei szezont mérsékeltebben kezdő Eszék komoly skalpot begyűjtve, 2-1-re legyőzte a Hajduk Split gárdáját a vasárnap esti órákban. Az eszékiek kezdményezően léptek fel a rangadón és az első játékrész derekánál meg is szerezték a vezetést, miután Kleinheisler visszapasszát Marin Leovac a tizenhatos vonaláról laposan védhetetlenül lőtte a hálóba. Az első félidő hajrájában az eszékiek magyar válogatott légiósa ismét fontos szereplőnek bizonyult, ugyanis Kleinheislerrel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, amelyért a játékvezetőt büntetőt ítélt. A tizenegyest a hazaiak gólfelelőse, Dion Drena Beljo magabiztosan értékesítette. Így aztán az Eszék kétgólos előnnyel fordulhatott a második félidőre. A folytatásban a Hajduk aktívan próbálkozott a felzárkózás érdekében, de sokáig nem jártak sikerrel. Már túl voltunk a második játékrész felén, amikor a vendégek is tizenegyeshez jutottak, melyet Marko Livaja váltott gólra. Tíz perccel később úgy tűnt, hogy kiegyenlített a Hajduk, ám a kapu előtti kavarodás végén született találatot a videóbíró érvénytelenítette, mivel Mlakar gólját megelőzően lesen volt az egyik spliti játékos.

A magyar légiósok közül a hajrában lecserélt Kleinheisler László gólpasszt adott és tizenegyest harcolt ki, míg a Hajduk soraiban Lovrencsics Gergő az első félidőben játszva sárga lapot kapott.

Eszék – Hajduk Split 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Leovac (23.), Drena Beljo (41. – büntetőből), ill. Livaja (72. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore