Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FociTube: negyedik vébéjére készül az ismét bekékült Manuel Neuer

2010-ben, még éppen a dél-afrikai világbajnokság előtt lett a német válogatott elsőszámú kapusa Manuel Neuer. Az akkor bronzéremig jutó portás azóta túl van egy világbajnoki címen (2014) és egy hatalmas buktán (2018) is. A Bayern München sztárja jó eséllyel pályafutása utolsó vb-jén vesz részt Katarban.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Tizenkét éve szinte a semmiből, a Schalke huszonnégy éves tehetségeként robbant be a Nationalelf kapujába a magyar szurkolók által is rajongott portás. Neuerről már akkor is tudható volt, hogy előbb-utóbb a Bayern játékosa lesz. Így is lett. Klublegendaként már tízszeres bajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes. Többek között.

A 113 válogatottságnál járó Neuer első vb-jén, illetve a 2014-es győzelemkor (általábann) zöld-fekete dresszben járult hozzá a sikerekhez. A címvédőként tragikomikusan sikerült 2018-as tornán viszont már kékben védett. Bár voltak négy esztendővel ezelőtt is jó mozdulatai, az Adidas éjszínű újítása nem hozott szerencsét. Talán ezért is meglepő, hogy a kiszivárgott anyag szerint Neuer ismét kékben véd, tetőtől talpig.