Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hiába a Fiorentina fölénye, a Juventus kihozta döntetlenre a mérkőzést – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 5. fordulójában a Juventus a Fiorentina vendége volt. A hazai csapat egész mérkőzésen jobbat játszott, bár egy Milik-góllal a Juve is eredményes tudott lenni. Jovic kimaradt büntetője minden bizonnyal nagyon fájhat a Fiorentinának, mivel végül már nem tudta megnyerni a mérkőzést, hiába játszott rosszul a torinói gárda.

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Sokkal jobban játszott az első félidőben a Fiorentina, a vezetést mégis a Juventus szerezte meg a 9. percben, amikor Cuadrado beadása után Kostic lőtt laposan a kapu felé, majd Milik az utolsó pillanatban beleért a labdába, ami így a hálóban kötött ki. A 26. percben Dodo hagyott ki hatalmas helyzetet a hazaiaknál, ám a 29. percben már érkezett az egyenlítés: Kouame kapott szép labdát a kapu előterében, majd ellőtte azt a kapus mellett a hálóba. A 43. percben Paredes kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Fiorentina. Jovic állt a labda mögé, ám a lövése csak a bal kapufán csattant. Hosszú hosszabbítás következett, de újabb gól már nem esett.

A második félidő igen eseménytelenül telt, de sokkal többet birtokolta a labdát most is a Fiorentina. Egyedül a hazaiaknak volt csak egy-két kapura lövése, ám ezek is gyengék voltak. A Juventus nagyon rossz játékrészt hozott, amit végül kapura lövés nélkül zárt, így esélyese volt annak, hogy vezetést szerezzen. Szerencséjükre a Fiorentina sem volt éles, bár a 88. percben Amrabat helyzetét nagy bravúrral védte a kapus, így végül mindkét csapat egy-egy pontot vihetett haza.

Fiorentina – Juventus 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kouame (29.) ill. Milik (9.)
Sárga lap: Amrabat (15.) ill. Alex Sandro (33.)
Kiállítás: – ill. –

Az 5. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat: 
Fiorentina – Juventus 1-1
18:00 AC Milan – Inter (Tv: Sport 1)
20:45 Lazio – Napoli (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Cremonese – Sassuolo (Tv: Sport 2)
15:00 Spezia – Bologna (Tv: Sport 2)
18:00 Verona – Sampdoria (Tv: Sport 2)
20:45 Udinese – AS Roma (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Monza – Atalanta (Tv: Sport 1)
18:30 Salernitana – Empoli
20:45 Torino – Lecce (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore