Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Lukaku máris menekülne? + Hétvégi olasz menetrend és tabella

A vártnál gyengébben kezdte a szezont az Internazionale csapata. Az olasz klub a nagy remények ellenére csak a nyolcadik helyen áll a Serie A táblázatán, a Bajnokok Ligájában pedig hazai vereséggel indított a Bayern München ellenében. A gyenge szereplés pedig komoly áldozattal járhat.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Egyelőre a teljesítménye is visszafogott, és még meg is sérült Romelu Lukaku. Azonban nem csak a 29 éves belga csatár, de az Inter szénája sem áll jól. Három hozható meccs kötelező megnyerésén túl már két rangadós vereségen is túl vannak a milánóiak a Serie A 2022/23-as kiírásában. Simone Inzaghi tanítványai kapituláltak a Lazioval, és a városi rivális Milannal szemben is. Tagadhatatlan, hogy ez az Inter távolról sem ugyanaz, amely 2021-ben bajnoki címet nyert Antonio Conte vezetésével. És amelynek akkor tagja volt a mostanra visszatért Lukaku is.

És ha már Conte. Állítólag a Chelsea-től csak kölcsönbe érkezett Lukakunak állítólag annyira hiányzik az olasz mester, hogy nincs is kedve hosszú távon maradni, és inkább a Tottenham Hotspurhöz igazolna jövő nyáron. A Tuttomercatoweb információja szerint ő pótolhatná a majdan távozó Harry Kane-t, akire a Bayern München vetheti ki a hálóját.

A jelenleg izomsérüléssel küzdő Lukaku Chelsea-s szerződése 2026-ig érvényes. Visszatérése csak a hónap végén várható a pályára a felépülését követően. A 102-szeres belga válogatott csatár a Premier League-ben korábban megfordult már a West Bromwich Albionban, az Evertonban, illetve a Manchester Unitedban is.

A Serie A 6. fordulójának menetrendje:

09.10. Szombat
15:00 Napoli – Spezia
18:00 Internazionale – Torino (tv: Sport 2, élő)
20:45 Sampdoria – AC Milan (tv: Sport 2, élő)

09.11. Vasárnap
12:30 Atalanta – Cremonese (tv: Sport 2, élő)
15:00 Bologna – Fiorentina
15:00 Lecce – Monza
15:00 Sassuolo – Udinese
18:00 Lazio – Hellas Verona (tv: Sport 2, élő)
20:45 Juventus – Salernitana (tv: Sport 2, élő)

09.12. Hétfő
Empoli – AS Roma

Az olasz bajnokság állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore