Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a véghajrában jött a gól, a Napoli nagy nehezen legyűrte a Speziát! – videóval

Hozta a kötelezőt az olasz élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának nyitómérkőzésén a Napoli: Luciano Spalletti együttese hazai pályán egy, a 89. percben szerzett Giacomo Raspadori-találattal gyűjtötte be a három pontot a Spezia ellen. 

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Napoli úgy készülhetett a találkozóra, hogy a legutóbbi mérkőzésén a Liverpoolt ütötte ki 4–1-re a Bajnokok Ligájában, így hasonlóan meggyőző teljesítményre lehetett számítani a hazaiaktól. Ennek ellenére csupán egy nyögvenyelős siker lett belőle, Raspadori a rendes játékidő legvégén vette be Bartlomiej Dragowski kapuját. Ugyan a nápolyiak uralták mind az első, mind pedig a második játékrészt, a helyzetek minősége és kihasználása bőven hagyhat kivetni valót maga után. Ugyanakkor meg kell jegyezni azt is, hogy Spalletti nem a lehető legerősebb kezdőcsapatát küldte a pályára – a vezetőedzőt egyébként a lefújást megelőzően kiállították, mert többször is sportszerűtlenül reklamált. A Spezia a bekapott gól után sem mutatott túl sok életjelet a támadójátékot illetően, így náluk aztán főleg nincs ok a bizakodásra.

Győzelmének köszönhetően a Napoli egyelőre ideiglenesen, de élre állt a Serie A tabelláján, míg a Spezia a 14. pozíciót foglalja – előbbi gárda az AC Milan vendége lesz a következő fordulóban, utóbbi pedig a Sampdoriát fogadja majd.

Olaszország, Serie A, 6. forduló
SSC Napoli – Spezia Calcio 1–0 (0-0)
Helyszín: Stadio Diego Armando Maradona; Játékvezető: Alberto Santoro
Gólszerző: Raspadori (89.)
Sárga lap: Elmas (71.), Spalletti (83., 90+1. – pályán kívül), ill. Gyasi (45.), Dragowski (77.)
Kiállítva: Spalletti (90+1. – pályán kívül)

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mário Rui – Zambo Anguissa (Zielinski 57.), Ndombele (Lobotka 46.), Elmas (Gaetano 75.) – Politano (Hirving Lozano 57.), Raspadori, Kvaratskhelia (G. Simeone 67.). Vezetőedző: Luciano Spalletti.

Spezia: Dragowski – Ampadu (Hristov 70.), Kiwior, Nikolaou – Holm, Agudelo (J. Sala 81.), Bourabia (Ellertsson 70.), S. Bastoni (Kovalenko 62.), Reca – Nzola, Gyasi. Vezetőedző: Luca Gotti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Szombat
18:00 Inter – Torino (Sport 2)
20:45 Sampdoria – Milan (Sport 2)

Vasárnap
12:30 Atalanta – Cremonese (Sport 2)
15:00 Bologna – Fiorentina
15:00 Lecce – Monza
15:00 Sassuolo – Udinese
18:00 Lazio – Verona (Sport 2)
20:45 Juventus – Salernitana (Sport 2)

Hétfő
20:45 Empoli – Roma (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Clasamente oferite de SofaScore LiveScore