Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hihetetlen körülmények közt érvénytelenítették a Juventus gólját – videóval

A Juventus 2-2-es döntetlent játszott a Salernitanával az olasz bajnokság (Serie A) vasárnap esti mérkőzésen…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Juventus kétgólos hátrányból egyenlített 2-2-re a Salernitana elleni mérkőzésen, és akár a győzelmet is megszerezhette volna, azonban hihetetlen körülmények közt a VAR igénybe vétele után Matteo Marcenaro játékvezető érvénytelenítette Arkadiusz Milik találatát.

A hivatalos indoklás szerint a tétlen lesen lévő Leonardo Bonucci helyezkedését minősítették szabálytalannak, aki ugyan nem avatkozott játékba, de az akció közelében volt. Ugyanakkor a komplett a videóbíró-személyzet és a játékvezető nem vette észre azt, hogy a Salernitana egyik játékosa lement biztosítani a szöglethez, így bőven nem hátrébb volt, mint a középen elhelyezkedő Bonucci, így lesről szó sem lehetett.

Bár a Juventusnak játékoskerete minősége és erőssége alapján gólokkal kellett volna legyőznie a jóval szerényebb képességű Salernitanát, a lenti felvételt és a képeket megtekintve egyértelműen kijelenthető, hogy a torinói gárdától elvettek két pontot…

A sors fintora, hogy a gólörömben a mezét levevő Milik megkapta a második sárga lapját és kiállították, annak ellenére, hogy a gólját érvénytelenítették. Emellett a reklamáló torinóiak közül Massimiliano Allegri vezetőedzőt és Juan Cuadradót is kiállították, míg a vendégek részéről Federico Fazio kapott piros lapot.