Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: őrült hajrával döntetlenezett a Juventus a Salernitana ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 6. fordulójában a Juventus a Salernitánát fogadta. A torinóiak már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, majd a második játékrészre visszajöttek és szépíteni is tudtak. Az események azonban csak a hajrában indultak be egy Juve-büntetővel, majd egy érvénytelen Milik-góllal, ami után 3+1 piros lapot osztott ki a játékvezető. Az eredmény pedig végül csak egy döntetlen lett. 

 (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Habár sokkal többe birtokolta a labdát a Juventus, a helyzetekben kiegyenlített volt a mérkőzés, sőt, a Salernitana sokkal jobban használta ki ezeket. Már a 18. percben megszerezték a vezetést a vendégek, amikor Candreváról pattant a labda a hálóba, és bár sokáig nézték vissza, végül megadták. A 39. percben Vlahovic lőtt gólt, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A hosszabbítás harmadik percében Bremer ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Salernitana. Piatek állt a labda mögé, és értékesítette is a lehetőséget, ezzel kétgólosra növelte csapata előnyét.

A második félidőre nagyon feljavult a Juve, és nagyon rámentek a gólszerzésre. Az 51. percben már össze is jött a szépítés, amikor Bremer fejelt a kapu közepére Kostic beadása után. A 66. percben  Vlahovic hagyott ki hatalmas helyzetet, amikor a tizenhatosról lőhetett kapura, de Sepe remek védéssel meg tudja állítani a bal alsó sarokba tartó lövést. A 74. percben Milik küldött egy nagy bombát a kapura, ami centikkel ment el mellette, majd két perccel később Cuadrado ért oda egy kipattanóra, de a lövését blokkolták. A végére a Salernitana már inkább csak védekezésre rendezkedett be, bár a 79. percben előttük is volt egy lehetőség, amikor Dia cselezte be magát egészen a tizenhatosig és lőtt is, de Perin figyelt, így védeni tudta a próbálkozást. A 89. percben viszont még Miliknek volt egy hatalmas kapufája. Már úgy tűnt, hogy a Salernitana megnyeri a mérkőzést, amikor a 92. percben Vilhena szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Juve. Bonucci állt oda a labda mögé, a lövését azonban védte a kapus, viszont a kipattanót már belőtte az olasz védő, ezzel kiegyenlítve csapatának. Itt azonban még nem ért véget a mérkőzés, mivel a 96. percben Milik is betalált, és annyira örült, hogy a mezét is levette, ezért viszont megkapta a második sárga lapját is. Igen ám, de a gólt visszanézték és érvénytelenítették, mivel les előzte meg. Milik piros lapja viszont érvényben maradt, ráadásul reklamálásért Allegri és Cuadrado is pirosat kapott, ahogy a vendégeknél Fazio. Végül már nem változott az eredmény sem, és maradt a döntetlen is.

Juventus – Salernitana 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Bremer (51.), Bonucci (90+3.) ill. Candreva (18.), Piatek (45+4. – büntetőből)
Sárga lap: Paredes (27.), Kean (32.), Bremer (45+4.), Milik (83.) ill. Maggiore (38.), Fazio (3.), Piatek (55.), Sepe (72.)
Kiállítás: Milik (90+6.), Cuadrado (90+8.), Allegri (90+8.) ill. Fazio (90+8.)

A 6. forduló eddigi eredményei és további programja: 

Szombat
Napoli – Spezia 1-0
Inter – Torino 2-1
Sampdoria – Milan 0-1

Vasárnap
Atalanta – Cremonese 1-1
Bologna – Fiorentina 2-1
Lecce – Monza 1-1
Sassuolo – Udinese 1-3
Lazio – Verona 2-0
Juventus – Salernitana 2-2

Hétfő
20:45 Empoli – Roma (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore