Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Matip fejesével nyert a Liverpool az Ajax ellen! – videóval

Rendkívül hajtós mérkőzésen verte a Jürgen Klopp vezette Liverpool az Ajax Amszterdamot az Anfield Roadon a Bajnokok Ligája A-csoportjában, míg a B-csoporton belül az FC Porto hazai pályán hatalmas pofonba szaladt bele, az Atletico Madrid pedig idegenben szenvedett vereséget… 

(Photo by Matthew Ashton – AMA/2022 AMA Sports Photo Agency)

Bajnokok Ligája, A-csoport:

A találkozó első ígéretesnek mondható lehetősége a Liverpool előtt adódott. A 4. percben Harvey Elliott ívelt a kapu előterébe, az Ajax védője felszabadított, viszont ezt nem éppen a legjobb helyre tette. A labda Tsimikas elé került, a játékos azonban jócskán a kapu fölé bombázott. A 17. minutumban megszerezte a vezetést Jürgen Klopp alakulata. Diogo Jota passza után Mohamed Salah került gyakorlatilag kihagyhatatlan ziccerbe, az egyiptomi klasszis senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba. A 22. percben rendkívül közel állt a második találathoz a Liverpool. A vendég csapattól Edson Alvarez bólintott felszabadítás közepette Luis Diaz elé, szerencséjére a kolumbiai támadó a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 27. minutumban egyenlített az Ajax, Steven Berghuis átadását követően Mohammed Kudus bombázott védhetetlenül a léc alá. A 35. percben Virgil van Dijk fejelt kapura Trent Alexander-Arnold szöglete után, a vendégek portása, Pasveer azonban bravúrral hárított. A 42. minutumban Alexander-Arnold került helyzetbe, ám Pasveer az első, majd a második próbálkozását is hárította. A félidő utolsó lehetősége Van Dijk előtt adódott, fejesét ezúttal is hatástalanította az Ajax hálóőre. 

A fordulást követően továbbra is becsülettel próbálkozott a Liverpool, azonban az első félidőhöz képest nem tudtak igazán veszélyes ziccereket kialakítani, legalábbis a játékrész nagy részében, viszont a hajrában nagyon nyomott Klopp legénysége. A 47. percben Diogo Jota eresztett meg egy lövést 17 méterről, Remko Pasveer ám könnyedén hárított. Az 52. minutumban Tsimikas ívelt a kapu irányába szabadrúgásból, mely után Van Dijk bólintott, fejese a léc fölé szállt. A 75. percben Tadic ívelt Daley Blind irányába, a rutinos hátvéd nagy helyzetben a kapu mellé fejelt. Jürgen Klopp tanítványai a véghajrát nagyon komolyan megnyomták, ez pedig találatban is megmutatkozott. A 88. minutumban Salah megpattant lövése még a lécről szögletre vágódott, majd a 89. percben Matip fejese már átjutott a gólvonalon! Mindent egybe véve a Liverpool megérdemelte húzta be a három pontot. Klopp együttese rengeteg helyzetet dolgozott ki, ám az Ajax jócskán megnehezítette az angol klub dolgát, főleg hála Remko Pasveer több bravúrjának.  

Liverpool – Ajax 2-1 (1-1)
Helyszín:
 Anfield Road (Liverpool); Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
Gólszerzők: Salah (17.), Matip (89.) ill. Kudus (27.)
Sárga lapok: Matip (62.) ill. Alvarez (59.), Berghuis (90+1.)
Kiállítás: ill.

Liverpool: Allison – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas – Elliott (Firmino 66.), Fabinho, Thiago (Bajcetic 90+4.) – Salah, Diogo Jota (Nunez 66.), Diaz (Milner 90+2.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Ajax: Pasveer – Rensch (J. Sánchez 68.), Timber, Bassey, Blind – Berghuis, Alvarez, Taylor (Grillitsch 80.) – Tadic, Kudus (Brobbey 86.), Bergwijn. Vezetőedző: Alfred Schreuder. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az A-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bajnokok Ligája, B-csoport:

A mérkőzést sokkal nagyobb elánnal kezdte a Leverkusen, viszont ez inkább csak ígéretes lehetőségekben mutatkozott meg mint sem igazán nagy ziccerekben. A 22. percben egy beadás után a hazaiak egyik védője, Tapsoba kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a VAR szobában vizsgálták az esetet, de a büntető elmaradt. Az első kimondottan nagy ziccer a második félidő elején adódott. A 48. minutumban Schick a kimozduló Grbic felett átemelte a labdát, ami a felső lécről visszapattant Hlozek elé, ám a másik cseh játékos is a kapufát találta el, igaz ő a jobb oldalit. A 68. percben a csereként beállt De Paul eresztett meg egy lövést jó 16 méterről, a léc alá tartó próbálkozását Hradecky azonban szögletre paskolta. A 84. minutumban megszerezte a vezetés a Bayer, Frimpong átadása után Andrich lőtt a kapuba. A 87. percben jött a második, Frimpong vette észre a hosszú oldalon érkező Diabyt, aki senkitől sem zavartatva a hálóba gurított. 

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 2-0 (0-0)
Helyszín:
BayAréna (Leverkusen); Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: Andrich (84.), Diaby (87.) ill.
Sárga lapok:
Kossounou (32.), Tah (39.), Andrich (77.) ill.
Kiállítás:
ill.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tapsoba (Bakker 89.), Tah, Hincapie – Andrich, Demirbay – Hlozek (Frimpong 69.) – Diaby (Azmoun 89.), Schick (Aranguiz 89.), Hudson-Odoi (Amiri 90.). Vezetőedző: Gerardo Seoane. 

Atletico Madrid: Grbic – Molina (Griezmann 63.), Felipe, Witsel, Hermoso, Mandava (Carrasco 62.) – Llorente, Koke, Saúl Niguez (De Paul 46.) – Morata (Matheus Cunha 73.), Joao Felix (Correa 73.). Vezetőedző: Diego Simeone. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

Hatalmas pofonba szaladt bele hazai pályán az FC Portot, Conceicao legénysége a Club Brugge-től szenvedett négygólos vereséget. A 14. percben Joao Mario buktatta a kilépő Jutglát, a tizenhatoson belül, a játékvezető határozottan a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt maga a sértett rendkívül magabiztosan értékesítette. A 47. minutumban tovább növelte előnyét a Brugge, Jutgla estében még megjátszotta Sowah-t, aki kilépett a védők közül, majd a hálóba lőtt. Az 52. percben jött a harmadik, Skov Olsenről feledkeztek meg a Porto védői a hosszú oldalon, a dán köszönte szépen és góllal fejezte be az akciót. A végső csapást a 89. minutumban szenvedte el a hazai együttes, a Brugge negyedik és a találkozó egyben utolsó találatát a csereként beállt Nusa szerezte. 

FC Porto – Club Brugge 0-4 (0-1)
Helyszín:
Estádio do Dragao (Porto); Vezette: Anastasios Sidiropoulos (görög)
Gólszerzők: – ill. Jutgla (15., büntető), Sowah (47.), Skov Olsen (52.), Nusa (89.)
Sárga lapok:
Joao Mario (15.), Carmo (77.) ill. Onyedika (19.), Odoi (27.), Nielsen (45+1.), Sylla (54.)
Kiállítás: ill.

FC Porto: Diogo Costa – Joao Mario (Loader 46.), Pepe, Carmo, Zaidu (Wendell 76.) – Otavio (Borges 61.), Eustaquio, Uribe, Galeno (Gabriel Veron 61.) – Pepé, Evanilson (Martinez 46.). Vezetőedző: Sergio Concencaio. 

Club Brugge: Mignolet – Odoi, Mechele, Sylla (Boyata 65.), Meijer (Sobol 75.) – Nielsen, Onyedika, Vanaken – Skov Olsen (Yaremchuk 71.), Jutgla (Nusa 75.), Sowah. Vezetőedző: Carl Hoefkens. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

A B-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore