Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: ötgólos meccsen győzték le a címvédőt – videóval

A Galatasaray vasárnapi győzelme és a Besiktas hétfői veresége után a török bajnokság (Süper Lig) elmúlt fordulójának utolsó meccsén az Adana Demirspor és a címvédő Trabzonspor találkozott egymással…

Egy végletekig nyílt mérkőzésen az Adana Demirspor háromszor vezetést szerezve, 3-2 arányban két vállra fektette a bajnoki címvédő Trabzonsport a Süper Lig hétfő esti összecsapásán. A házigazda már tíz perc után magához ragadta az előnyt Kevin Rodrigues távoli szabadrúgásgóljával. Alig öt perccel később a gólszerzőt sérülés miatt le kellett cserélni. A vendégek egyre többet támadtak az egyenlítés érdekében, mígnem a játékrész hajrájában büntetőt harcoltak ki, melyet Anastasios Bakasetas biztos lábbal értékesített. A szünetben így aztán 1-1 volt az állás. A térfélcserét követően megint Vincenzo Montella csapata igyekezett jobban és tíz perc után egy ellentámadás végén Badou Ndiaye találatával ragadták ismét magukhoz a vezetést. Ismét a címvédőnek vált sürgősebbé és a vendégek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, mígnem az utolsó tíz percen belül Umut Bozok lövésével másodszor is egyenlíteni tudtak. Az Adana Demirspor nem elégedett meg az egy ponttal és a győztes gólért további rohamokba kezdett. A házigazda hosszabbításban kapujához szegezte a címvédőt, mígnem a 94. percben Svensson jobb oldali beadásából a kapu előtt érkező Samet Akaydin bevitte a három pontot érő találatot.

Győzelmével az Adana Demirspor felzárkózott a negyedik helyre a Besiktas és a Galatasaray társaságába, míg a tavalyi bajnok már a második vereségét szenvedte el az új szezonban, és jelenleg nyolcadik helyen áll a szoros mezőnyben.

Adana Demirspor – Trabzonspor 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Rodrigues (10.), Ndiaye (55.), Akaydin (90+4.), ill. Bakasetas (37. – büntetőből), Bozok (84.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore