Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea új tulajdonosa All Star gálát szeretne a PL-ben

Thomas Tuchel menesztéséről tett kinyilatkoztatása mellett a Chelsea új, amerikai tulajdonosa egy másik érdekes kijelentéssel is borzolta a kedélyeket…

(Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

A Chelsea amerikai tulajdonosa, Todd Boehly azzal az ötlettel állt elő, hogy az amerikai sportok mintájára a jövőben rendezhetnének a Premier League-ben is All Star-mérkőzéseket, mert azok hazájában is nagyon népszerűek és rengeteg bevételt hoznak:

“Az emberek azt kérdezik, hogy miért nem jut több pénz az alsóbb osztályokba? Az MLB idei All Star gálája kétszázmillió dolláros bevételt hozott két nap alatt. A Premier League-csapatokkal lehetne egy Észak–Dél párharcot rendezni, amivel tovább tudnánk táplálni a piramisrendszerünket.”

Az új PL-klubtulajdonos ötletéről a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp az elsők közt osztotta meg véleményet – érthető módon nem nyerte el a német tréner tetszését a forradalminak szánt ötlet:

“Egy All Star-meccs? Nem sokáig várt ezzel. Ó, nagyszerű, talán talál rá időpontot. Az Egyesült Államokban teljesen másképp működnek a dolgok. Tán a Harlem Globetrotterst is ide akarja hozni majd?”

Egy újabb pluszmérkőzés lehetőségének emlegetése már csak azért is aggályos ebben az időszakban, mert a 2022-2023-as szezon egyébként is zsúfoltabb a megszokottnál a novemberi-decemberi világbajnokság alatt, ráadásul a Premier League-ben egy teljes forduló és további három émrkőzés elmaradt II. Erzsébet brit királynő halála miatt. Egyelőre az sem tudja senki, hogy az elmaradt 13 mérkőzés vajon mikor kerülhet majd pótlásra, és akkor bizonyára a téli időszakban még a szokásos világjárványok miatti halasztások is beköszönnek majd.