Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: a tulajdonos elmondta véleményét a kirúgott Tuchelről

A hidegzuhanyszerű zágrábi vereséget követően másnap reggel januári pancsolással ért fel a Dunában a tény, hogy a Chelsea alig másfél év után menesztette Thomas Tuchel menedzsert a csapat éléről.

(Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images)

A döntés mögött a teljes felelősséget vállalva nem más állt, mint a klubot év elején átvevő Todd Boehly (vezette konzorcium). Az új tulaj ezzel a lépésével tulajdonképpen az Abramovics-éra egyik utolsó nagy mérföldkövét (vagyis a 2021-es Bajnokok Ligája-győzelmet) és annak a sikernek a letéteményesét tüntette el.

Tuchel utódja a Brightontól kivásárolt Graham Potter lett, aki holnap este fogja első alkalommal élesben irányítani a Chelsea-t. Elmúlt hétvégi debütálása az angol királynő, II. Erzsébet halála miatt maradt el. A londoniaknak a múlt heti, Dinamo Zagreb elleni veresége után immár hazai pályán, a Red Bull Salzburg ellen kell majd bizonyítaniuk. Boehly főnököt mégis a Tuchel-kirúgás miatt idézte a Tuttomercatoweb:

„A probléma nem a Dinamo Zagreb elleni vereség volt, hanem az, hogy nem volt közös elképzelésünk a játékról. A klub jövőjéről. Szerintem rendkívül tehetséges menedzser, és nagyon sikeres is volt, de olyan szakembert kerestünk, aki igazán velünk akart dolgozni. A Chelsea-nél sok falat kell lebontani.”

– adta ki tegnap a választ a nagy „MIÉRT?”-re a „Kékek” gazdája.