Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: könnyedén nyert az MU; nagyon kikapott a Lazio! – erdmények, tabella

Meglepetésekbe nem volt hiány az Európa-liga csoportkörének második fordulójában sem, amelyből 8 találkozót játszottak kora este: az egyik legnagyobb meglepetést éppen a Ferencváros aratta! Könnyedén nyert az MU, nagy verésbe szalad bele a Lazio, még nagyobba a Sturm Graz. Mutatjuk a történteket!

 (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

E-csoport

Sheriff Tiraspol – Manchester United 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Sancho (17.), Ronaldo (39. -büntetőből)

Nem játszott ellenállhatatlanul a Manchester United, amely a hazai Real Sociedad elleni betli után az első győzelmére hajtott a Sheriff otthonában. A két csapat között hatalmas különbség érezhető volt, az angoloknak nem igazán kellett megerőltetniük magukat a két gólos előny felépítéséhez.

A szünet után az MU végig kontrollálva, fél gőzzel is könnyedén nyert a lelkes, ám a kapura egy-egy rögzített helyzetet leszámítva nem igazán veszélyes hazaiak ellen.

Real Sociedad – Omonia Nicosia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Guevara (30.) Sorloth (80.) illetve Bruno (72.)

A Lang Ádámot az 51. percben becserélő tudó ciprusiak közel álltak egy komoly bravúrhoz, hiszen egyetlen kaput eltaláló lövésükből a hajrához érve egalizálni tudtak a Sociedad ellen. Az Omonia pechére, a hazaiaknak volt válaszuk, így a bravúr elmarad.

A csoport állása: 

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-csoport:

Feyenoord – Sturm Graz  6-0 (4-0)
Gólszerzők: Jahanbakhsh (9. és 41.), Hancko (31.), Danilo (34.), Gimenez (66.), Idrissi (78.)

A Feyenoord szinte tökéletes helyzetkihasználással már az első játékrészben eldöntötte az érdemi kérdéseket a Sturm Graz ellen. A rotterdamiak a folytatásban hozzátettek még kettő találatot, volt egy meg nem adott góljuk is – Szó szerint kiütötték a graziakat.

Midtjylland – Lazio 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Paulinho (26.), Kaba (30.), Evander (52. -büntetőből), Isaksen (67.), Sviatchenko (72.) illetve Milinkovic-Savic (57.)

A végig szervezetten és lelkesen játszó hazaiak nagyobb nevű ellenfelük rövidzárlatát tökéletesen használták ki az első félidő közepén, ahol két gólos előnyre tettek szert, sokkolva a Laziot.

Az igazi olasz-sokk aztán a szünet után következett, amikor is további három gólt kapott Maurizio Sarri széteső csapata, amely így a forduló egyik legnagyobb meglepetéséhez asszisztált.

A csoport állása: 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

G-csoport:

Olympiacos Pireusz – Freiburg 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Hofler (5.), Gregoritsch (25. és 53.)

Két rutinos BL-sztárja, Marcelo és James Rodriguez nélkül felálló Olympiacos komoly verésbe szaladt bele hazai pályán a végig fölényben játszó, a Bundesligában is remekül szereplő, második Freiburg ellen.

Qarabag – Nantes 3-0 (0-0)
Gólszerzők:
Owusu (60.), Zoubir (65.), Jankovic (72.)

Gól nélküli első félidőt követően a helyzeteit jobban kihasználó Qarabag megszerezte első sikerét a sorozatban.

A csoport állása: 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

H-csoport: 

AS Monaco – Ferencváros 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Vécsei (80.)

Cseppet sem játszott alárendelt szerepet ezúttal sem a Ferencváros, sőt! Tokmac gólját ha a VAR nem vonja vissza les címén, még vezethetett is volna az első félidőben. Furcsa kimondani, de közelebb állt a gólhoz a meccs első szakaszában a Fradi, mint nagyobb nevű ellenfele!

A fordulást követően aztán élt át kellemetlen pillanatokat a Fradi, amely Vécsei Bálint megpattanó kapalövésével szenzációs sikert aratott Monacóban!

Trabzonspor – Crvena Zvezda 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Hamsik (16.), Trezeguet (68.) illetve Nikolic (89.)
Kiállítva: Kangwa (63. – Crvena Zvezda)

Az FTC elleni pofon után érezhetően javítani akart a Trabzon saját közönsége előtt. A törökök végig labdabirtoklási fölényben, futballozhattak, jól őrizték korai vezetésüket is, amelyhez még egy gólt hozzátettek bő egy óra elteltével. A hajrában szépítő, ám már 10 emberre fogyatkozó vendégek, ahogyan mondani szokás, későn ébredtek, így pont nélkül térhetnek haza.

A csoport állása: 

Standings provided by SofaScore LiveScore