Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AS Roma optimista legjobbja megtartását illetően

Az olasz sajtóban már hosszú hónapok óta teljes bizonytalanság övezi az AS Roma kiválóságának jövőjét…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Az AS Roma sportigazgatója, Tiago Pinto továbbra is optimista azt illetően, hogy a csapatnak sikerülni fog meghosszabbítania egyik meghatározó szereplője, Nicoló Zaniolo 2024 nyaráig érvényes szerződését:

“Nem tudok többet mondani, mint amit Nicolò tegnap mondott. Fontos játékos számunkra, nincs köztünk semmi probléma, és folytatjuk tovább az együttműködést, elvégre két év van hátra a szerződéséből.”

A 23 esztendős szélső a 2018-2019-es szezonban robbant be a “farkasok” csapatába, nagyszerű technikai megoldásai és hat találata révén hamar felhívta magára a nagy csapatok figyelmét és a felnőtt válogatottbeli debütáláson is áteshetett. A következő szezonban súlyos sérülés hátráltatta, térdszalag-szakadása után az idény finisében tért csak vissza, de így is képes volt nyolc találatra 33 tétmérkőzés alatt.

Zaniolo balszerencsés módon később újból megsérült, így a 2020-2021-es idényt teljes egészében kihagyta. Az elmúlt szezonra ugyan visszatérhetett, de már nem tudja betölteni korábbi meghatározó szerepet és a híresztelések szerint csapatán belül sem számít már érintetlennek. Az előző kiírásban 28 bajnokin kétszer, összességében 42 tétmeccsen nyolc alkalommal tudott eredményes lenni. Zaniolo szerezte csapata győztes gólját az Európa-konferencialiga döntőjében a Feyenoord ellen.

Az egykori Inter-játékos aktuális szerződése még 2024-ig köti őt a fővárosiakhoz, azonban mivel továbbra is kétségek övezik a hosszabbítását, könnyen lehet, hogy távozni fog. A hírek szerint a Tottenham és a Juventus egyaránt mozgolódik érte.