Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a Dortmund és a Bayer Leverkusen egykori középpályása! – Hivatalos

Bejelentette visszavonulását a Bayer Leverkusenben és a Borussia Dortmundban is megforduló, és pályafutása során csak Németországban futballozó Gonzalo Castro.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Gonzalo Castro hivatalos közösségi oldalán jelentette be a döntését, miszerint felhagy a profi labdarúgással. Castro pályafutása során a Bayer Leverkusenben vált ismert labdarúgóvá, ahol 2005 és 2015 között volt a felnőtt csapat tagja. Ezt követően a Borussia Dortmundhoz igazolt, ahol 3 idényt húzott le. A sárga-fekete kaland után a VfB Stuttgarthoz került, ahol szintén 3 szezon erejéig játszott. Ezt követően fél évig szabadúszó volt, majd a 2021/22-es idény második felét a Bielefeldnél töltötte, amely mint kiderült karrierje utolsó állomása volt. Legnagyobb sikerét a Borussia Dortmunddal érte el, amikor a 2016/17-es szezonban megnyerték a Német Kupát.

Castro a német válogatottban sosem tudott magának állandó helyet kiharcolni, Joachim Löw 2007-ben és 2008-ban összesen 5 alkalommal adott lehetőséget a számára. Az utánpótlásban viszont 2009-ben meghatározó tagja volt az U21-es Európa-bajnok keretnek, és a torna bronzcipőse lett. A középpályás a Bundesligában összesen 421 alkalommal lépett pályára, ezeken 38 gólt és 80 gólpasszt ért el.