Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani kihagyja az uruguayi válogatott szeptemberi meccseit

A Valenciához a közelmúltban leszerződő rutinos támadó nem utazik el hazája válogatottjához, hanem a szünet alatt is a formába kerülésen fog dolgozni…

(Photo by Sandro Pereyra/Agencia Gamba/Getty Images)

A kétszeres világbajnok Uruguay válogatottjának szövetségi kapitánya, Diego Alonso a pénteki napon hozta nyilvánosságra aktuális keretét. A korábbi várakozásoknak megfelelően a Celeste névsorának nem tagja a rutinos támadó, Edinson Cavani, aki maga kérte a kimaradását, de a világbajnokságon mindenképpen részt szeretne venni.

A veterán klasszison kívül minden nagyobb nevű uruguayi játékos ott lesz a válogatott soron következő felkészülési mérkőzésein. A közelmúltban hazatérő Luis Suárez éppúgy tagja a válogatott névsorának, mint a Real Madrid kiválósága, Federico Valverde vagy a Liverpoolhoz igazoló Darwin Núnez, illetve számos Dél-Amerikában játszó kiválóság.

Az uruguayi válogaottt jövő pénteken Irán ellen St. Pöltenben, az utána való kedden Kanada ellen Pozsonyban játszik felkészülési mérkőzést.

A katari világbajnokságon Uruguay válogatottja Portugália, Dél-Korea és Ghána társaságában került a H csoportba.

Az uruguayi válogatott kerete:

Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastián Sosa (Independiente)
Hátvédek: Ronald Araujo (Barcelona), Sebastián Coates (Sporting CP), Martín Cáceres (Los Angeles Galaxy), Sebastián Cáceres (Club América), Guillermo Varela (Flamengo), Damián Suárez (Getafe), Matías Viña (AS Roma), Mathías Olivera (Napoli),Agustín Rogel (Hertha BSC)
Középpályások: Lucas Torreira (Galatasaray), Matías Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Manuel Ugarte (Sporting CP), Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), Nicolás de la Cruz (River Plate), Federico Valverde (Real Madrid), Facundo Pellistri (Manchester United), Agustín Canobbio (Athletico Paranaense), Brian Ocampo (Cádiz)
Támadók: Martín Satriano (Empoli), Diego Rossi (Fenerbahce), Luis Suárez (Nacional), Darwin Núñez (Liverpool)