Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elfogadta a román válogatott meghívóját a Puskás Akadémia középpályása

Ugyan már hosszabb ideje téma volt a csángó származású támadó középpályás honosítása, úgy tűnik, hogy erre nem kerül sor…

A Puskás Akadémia tehetséges középpályása, Corbu Marius az M1 aktuális csatorna részére erősítette meg, hogy elfogadta a román válogatott meghívóját, így bár volt róla szó, mégsem fog a magyar válogatottban játszani.

A 20 éves középpályás a csángóföldi Magyarcsürgésen született, és 2020-ban került a felcsúti együtteshez, fiatal kora ellenére már 70 tétmérkőzésen lépett pályára. Teljesítményével Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja érdeklődését is felkeltette:

“Kerestek, nem ő személyesen, hanem a magyar válogatott stábja. Mondták, szeretnének együtt dolgozni velem és megpróbálnak mindent azért, hogy ez lehetséges legyen. Sajnos nem sikerült.”

Corbu honosítása azért hiúsult meg, mert a FIFA szabályzata kimondja, hogy csak öt év magyar munkavállalása után léphetett volna pályára a magyar válogatottban, mivel Corbu nagyapja, édesapja és ő maga is Magyarországon kívül született. Ebből pedig még csak kettőt telt le, így további három évet kellett volna várnia.

“Ez egy nagyon nehéz helyzet, de örülök is, mert ez azt jelenti, valamit jól csinálok. Nagyon fiatal vagyok, a fociban egyik napról a másikra megváltozhat minden, ha nem használom ki a a lehetőségeket, akkor lehet, hogy rosszul járok” – tette hozzá a döntésével kapcsolatban.

Corbu az idei szezonban nyolc mérkőzés alatt két gólt szerzett az NB I-ben az Újpest elleni duplája jóvoltából.