Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Lépésről lépésre haladunk ezen az úton”

A Ferencváros 1-0-s győzelmet aratott az AS Monaco vendégeként az Európa-liga csoportkörének második fordulójában, ezzel a magyar bajnok bravúros módon, két győzelemmel kezdte főtáblás szereplését…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A magyar bajnok Ferencváros orosz vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov kiemelte, hogy a nehézségek ellenére fiai hatalmas csapatmunkával nagyszerű eredményt értek el:

“Meccsről meccsre haladunk, hiszen nem tudunk tervezni se győzelemmel, se vereséggel, sem pedig döntetlennel. Tizenhat játékosra számíthattam a mai napon és összesen csak négy védőre, hiszen volt sérülés és piros lap is. Nagyon remélem, hogy minél több játékosra számíthatok a következő mérkőzésen, lépésről lépésre haladunk ezen az úton. Ha már a szurkolóknál tartunk, lenyűgöző volt ennyi drukkert látni itt idegenben. Úgy érezhettük, hogy hazai pályán játszunk.

Az első félidőben nagyon jó csapatmunkát végeztünk és tudtuk, hogy egy nagyon jó ellenféllel játszunk. A fordulás után tudtuk, hogy sokkal kezdeményezőbb lesz a Monaco, viszont nem hagytuk őket teljes egészében irányítani. Hagytunk nekik helyet, hogy esetleges kontratámadásokat vezessünk. Ma nagyon nagy szerepet játszott a csapatszellem, hiszen e nélkül és szerencse nélkül ezen a szinten nem lehet győzni.”

A zöld-fehérek a válogatottszünet után három hét múlva, október 6-án lépnek pályára legközelebb a nemzetközi porondon, amikor a Crvena zvezda elleni idegenbeli meccs szerepel a programban.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore