Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Son csereként triplázott, a Tottenham kiütötte ellenfelét! – videóval

Az Antonio Conte vezette Tottenham Hotspur rendkívül magabiztos győzelmet aratott a Brendan Rodgers által irányított Leicester ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 8. fordulójában.

 (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A vezetést nem kis meglepetésre a Leicester City szerezte meg. A 4. percben Justin húzott el a szélen, majd indult meg a kapu felé. A Tottenham kolumbiai hátvédje, Davinson Sánchez messziről, rendkívül rossz ütembe elkaszálta a tizenhatoson belül, egyértelmű tizenegyes következett. A büntetőt Youri Tielemans végezte el, a lövését azonban Lloris hárította, ám a pontrúgást újra elvégezhette a belga, mivel a francia a szabályokba foglaltak alapján túl távol állt a vonaltól. Az ismétlést már nem hibázta el Tielemans, védhetetlenül a kapuba lőtt. Brendan Rodgers együttese nem örülhetett sokáig az előnynek. A 8. minutumban Dejan Kulusevski szöglete után Harry Kane bólintott a hálóba. A 21. percben fordított a Spurs, Antonio Conte tanítványai ezúttal is sarokrúgás után voltak eredményesek. Perisic végezte el a pontrúgást, mely végén Eric Dier fejelt Ward kapujába. Az első félidő végéhez érve nagyon nyomott a Leicester, aminek meglett az eredménye. A 41. minutumban James Maddison akasztott hatalmas gólt Hugo Lloris hálójába. 

A fordulást követően nagyon gyorsan újra magához ragadta az előnyt a Tottenham Hotspur. A 47. percben Rodrigo Bentancur szerezte meg a labdát Ndiditől, az uruguayi pedig maga fejezte be az akciót. Az 58. minutumban Patson Daka fejelt kapura, amit Hugo Lloris hatalmas bravúrral hárítani tudott. A félidő második felében jött a ‘Son-show’, a csereként beállt dél-koreai támadó ugyanis mesterhármast szerzett. A 73. percben Rodrigo Bentancur átadása után akasztott óriási találatot Danny Ward kapujába, majd a 84. minutumban ismét káprázatos gólt szerzett, ezúttal Kane közreműködésével. Son a 87. percben pedig megszerezte a harmadikat, Höjbjerg indítása után vette be a Leicester hálóját. Bár a játékvezető az asszisztens jelzésére először lesnek ítélte, de a VAR segítségével kiderült, hogy Jonny Evans lába előrébb volt. A Tottenham teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, nem elképzelhetetlen, hogy ez volt Rodgers utolsó meccse a Leicester kispadján. 

Tottenham Hotspur – Leicester City 6-2 (2-2)
Helyszín:
 Tottenham Hotspur Stadion (London); Vezette: Simon Hooper 
Gólszerzők:
Kane (8.), Dier (21.), Bentancur (47.), Son (73., 84., 87.) ill. Tielemans (6., büntető), Maddison (41.)
Sárga lapok:
 Perisic (73., pályán kívül)  ill. Ndidi (49.), Daka (61.)
Kiállítás: ill.

Tottenham: Lloris – Sánchez (Romero 59.), Dier, Lenglet – Perisic (Emerson Royal 55.), Höjbjerg, Bentancur, Sessegnon – Kulusevski (Bissouma 70.), Richarlison (Son Heung-min 59.) – Kane. Vezetőedző: Antonio Conte.

Leicester: Ward – Castagne, Faes, Evans, Justin – Ndidi – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall (Iheanacho 74.), Barnes – Daka (Vardy 74.). Vezetőedző: Brendan Rodgers. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Premier League 8. fordulójának eddigi végeredményei és további programja:

Péntek:
Aston Villa – Southampton 1-0
Nottingham – Fulham 2-3

Szombat:
Wolves – Manchester City 0-3
Newcastle – Bournemouth 1-1

Tottenham – Leicester 6-2

Vasárnap:
13:00 Brentford – Arsenal (Spíler 1)
15:15 Everton – West Ham United (Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore