Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann: “Átgondolom, hogy mi legyen a folytatásban…”

A Bayern München 1-0-s vereséget szenvedett az Augsburg ellen a német bajnokság (Bundesliga) szombati játéknapján…

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München tavaly nyáron kinevezett vezetőedzője, Julian Nagelsmann elismerte, hogy át kell gondolnia a jelenlegi helyzetet:

“Nem könnyű szavakat találni egy ilyen mérkőzést követően, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki és mindet ki is hagytuk. Nagyon esetlegesen, hanyagul, lezseren játszottunk. Átgondolom magamban, hogy mi legyen a folytatásban, aztán meglátjuk, hogyan alakul a jövő.”

A 35 éves trénert egyre több kritika éri a német sajtóban és a bajorok szurkolói részéről. A Bayern annak ellenére, hogy az Intert és a Barcelonát is kapott gól nélkül győzte le a Bajnokok Ligája csoportkörében, zsinórban a negyedik német bajnokiján maradt nyeretlen. Ráadásul a Borussia Mönchengladbach, az Union Berlin és a VfB Stuttgart ellen lejátszott döntetlenek után szombat délután vereséget szenvedett az Augsburgtól.

“Nagy gondjaink vannak az ellenünk ennyire keményen játszó csapatokkal. Az ilyenek ellen fegyelemre van szükség. Az elmúlt négy meccsen a lehetséges tizenkét pontból hármat gyűjtöttünk be, ami aggasztó. Győzelmekre van szükségünk, ehhez viszont jobban kell fókuszálni, koncentrálni, a fiúknak sokkal mohóbbaknak, sikeréhesebbeknek kell lenniük. Pocsék a hangulat az öltözőben, egyelőre elrontottuk az Oktoberfestet” – fogalmazott a klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic.

“Döbbenten és elképedve állok a négy nyeretlen meccs után. Olyanok vagyunk, mint az időjárás: egyre szürkébben játszunk, a hangulat a csapatnál egyre borúsabb. Ha nem használjuk ki a helyzeteinket, nem szerzünk pontot, ezen változtatni kell. Az Augsburg elleni meccsre jól jellemző és sokat elárul a csapat jelenlegi állapotáról, hogy Manuel Neuer első gólja is csak az egyenlítéshez lett volna elég, de ez sem jött össze, mert Rafal Gikiewicz remek napot fogott ki” – jegyezte meg a csapat játékosa, Thomas Müller.

A Bayernnek most a kéthetes szünet alatt kéne megoldást találnia a problémára, ám a válogatott-meccsek miatt a keret jelentős része a nemzeti csapatoknál tartózkodik.

Nagelsmann lehetséges utódjaként a német sajtóban a legtöbb helyen a Chelsea-től menesztett Thomas Tuchel kinevezése merül fel arra az esetre, ha esetleg már most váltani szeretnének.