Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: sima győzelmet aratott az Arsenal, így ismét a tabella élére ugrott – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 8. fordulójának vasárnapi játéknapjának nyitómérkőzésén a Brentford otthonába látogatott az Arsenal.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Az Arsenal végig dominálta az első játékrészt, ennek következtében megérdemelt kétgólos előnnyel mehettek pihenőre. A méhecskéknek nem hagytak minimális területet sem a támadásépítésre, így már korán elfojtottak minden lehetőséget. A vezetést a 17. percben szerezték meg, Bukayo Saka szögletére William Saliba érkezett a legjobb ütemben és a hazaiak kapujába bólint (1-0). A 28. minutumban egy szépen felépített támadás végén Xhaka teker a büntetőterületen belülre nagyon pontosan Gabriel Jesus fejére, a brazil támadó pedig kiválóan fejelte a kapuba a labdát (2-0).

A második félidőben korán megérkezett az Ágyúsok harmadik, mindent eldöntő gólja, ami egy kicsit rá is nyomta a mérkőzésre a bélyegét. A 49. percben Saka tört előre, majd passzolta le a labdát Fábio Vieirának, a portugál középpályás pedig a kígyótérről eleresztett egy lövést, ami a kapufáról védhetetlenül pattant David Raya mellett a kapuba (0-3). Ezt követően az Arsenal továbbra is rendre megölte a Brentford támadásait idejekorán és próbálták eldugni a labdát, valamint játszani az idővel. Ez pedig össze is jött Mikel Arteta fiainak, így újabb győzelmet arattak, ami már a hatodik volt a szezonban, ezzel visszavették a vezetést a tabellán, míg a Brentford a 9. pozíciót foglalja el.

Brentford – Arsenal 0-3 (0-2)
Helyszín: Brentford Community Stadium (London), Játékvezető: D. Coote
Gólszerzők: Saliba (17.), Jesus (28.), F. Vieira (49.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 8. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Aston Villa – Southampton 1-0
Nottingham – Fulham 2-3

Szombat:
Wolves – Manchester City 0-3
Newcastle – Bournemouth 1-1

Tottenham – Leicester 6-2

Vasárnap:
Brentford – Arsenal 0-3
15:15 Everton – West Ham United (Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore