Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tájékoztatást adtak a Dortmund klasszisának állapotáról

A Borussia Dortmund kiválósága csúnya sérülést szenvedett a Schalke 04 elleni szombat délutáni rangadón…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Borussia Dortmund sportigazgatója, Sebastian Kehl a vasárnap reggeli órákban adott tájékoztatást a bokasérülést szenvedő Marco Reus állapotáról:

“Marco Reusnak külső bokaszalagsérülése van, és körülbelül 3-4 hét szünetet kell tartania. A világbajnoki szereplése jelen állás szerint nincs veszélyben.”

A 33 éves középpályásnak sajnos már “történelme” van a nagy világesemények előtti sérülésekből, ugyanis a 2014-es (németek által megnyert) világbajnokságtól szintén bokasérülése miatt kellett távol maradnia, a 2016-os Európa-bajnokságon pedig lágyékproblémái miatt nem vehetett részt, és szintén fizikai állapota miatt mondta le a részvételt a tavalyi Eb-ről.

Most azonban egyelőre úgy tűnik, hogy nem kell tartanunk attól, hogy mostani sérülése miatt ne vehetne részt a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon. Mindenesetre az aktuális Nemzetek Ligája-mérkőzéseket, így a magyar válogatott elleni találkozót, valamint csapata soron következő bajnoki fellépéseit és BL-meccseit kihagyni kényszerül.