Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Xavi egyszerűen meggyőzőbb volt, mint Thomas Tuchel!”

A napokban a L’Equipe című francia lap interjút készített az FC Barcelona hátvédjével, Jules Koundéval, aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy miért választotta a Barcát a Chelsea-vel szemben. 

Mint ismert, hosszabb huzavona végén Koundé végül a számára anyagilag sokkal vonzóbb londoni ajánlatot visszautasítva a katalánokat választotta, mégpedig a következők miatt.

“Először is, egy hatalmas klubhoz igazoltam, amely csak az utóbbi időkben volt kevésbé sikeres. Egy olyan projektbe érkeztem, amely nem az átalakulásról szól, hiszen már most nagyszerű a csapatunk. Látható, hogy felfelé tartunk. Részese akartam lenni mindennek. Nyerni akarok a Barcával, visszavezetni a klubot a csúcsra!” – kezdte gondolatmenetét Koundé.

“Másodszor a beszélgetés Xavival (…) Főleg a futballról beszélgettünk, éreztem hogy mennyire felkészült, mennyire eltökélt, csak úgy áradt belőle az önbizalom. Szinte mindent tudott rólam, a játékomról, a képességeimről, a tulajdonságaimról. Nem kellett sokat győzködnie arról, hogy számít rám! Azonnal láttam magam a csapatban. Továbbá, az, amit Xavi elért az elmúlt idény második részében a Barcával, önmagáért beszél: 15 ponttal is vezettünk előttük a Sevillával, aztán valami egészen elképesztő feltámadást produkált a Barca. Mindenki láthatja, milyen változások mentek végbe azóta is a klubnál! Beszélgettem Thomas Tuchellel is, éreztem rajta is, hogy szeretne leigazolni, ám Xavi egyszerűen imponálóbb volt, jóval meggyőzőbb!” – foglalta össze a döntéséhez vezető fő tényezőket a 23 esztendős hátvéd.