Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: “Mehettem volna a Barcába, még Xavi is felhívott!”

Az Atlético Madrid támadója, Alvaro Morata lerántotta a leplet arról, hogy bizony az év elején nem állt messze attól, hogy a Barca játékosa legyen.

A 29 esztendős csatár még a Juventusnál futballozott kölcsönben januárban, amikor is több megkeresése is volt, például az FC Barcelona és Xavi részéről is (a katalánok ekkor végül Pierre-Emerick Aubameyangot válaszozták – a szerk.).

“Meg volt a lehetőségem arra, hogy a Barca játékosa legyek. Ezt jeleztem is Massimiliano Allegrinek, aki azt felelte, hogy nem fog elengedni, hiszen azt akarja, hogy Dusannal (Vlahovic) együtt játsszak a csatársorban.” – idézi a Sport című lap Moratát.

“Emlékszem, volt vagy 4-5, igazán kedvező ajánlatom. Allegri mellett azonban azt is tudtam, hogy az Atléticoé lesz az utolsó szó.” – folytatta Morata, majd kitért arra, hogy még Xavi is kereste őt.

“Xavi felhívott, és egyből a futballról beszélgettünk. Megtisztelőnek tartottam, hogy egy ilyen edző, mint Xavi gondolt rám. Eléggé meggyőző stílusa van, ráadásul játékosként egy olyan valaki volt, akit mindig is bálványoztam, hiszen fiatalon rajta/vele nőttem fel, mindig is csodáltam őt.” – így Morata, aki arra már nem tért ki –  de talán nem nehéz kitalálni – hogy az Atlético-nál vajon mit szóltak volna ahhoz, hogy a Barcához kerüljön.