Dzsudzsák szívszorító búcsúja Szalai Ádámtól

A magyar válogatottól való visszavonulását szerdán bejelentő Szalai Ádámtól a nemzeti csapat korábbi csapatkapitánya érzelmes sorokkal búcsúzott…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A korábbi csapatkapitány és 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs érzelmes Instagram-bejegyzésben üzent a válogatottól visszavonuló Szalai Ádámnak:

“Tíz év közös út után, eljött a Mi fejezetünk utolsó oldala. Osztoztunk vereségben, győzelemben, kudarcban és sikerben, de mi mindig megbeszéltük egymással, nekünk mi a teendőnk és hogyan legyen tovább (volt hogy örömünkben, volt hogy a szobába zárkózva), de úgy értettük egymást az első perctől a pályán és pályán kívül, hogy nem kellett beszélnünk egymással, csak összenézni. Nem véletlen, hogy neked adtam a legtöbb gólpasszom! Büszke vagyok Rád, mert olyan erős személyiséggel és mentalitással rendelkezel, amivel kevesen születnek, és motorja vagy azonnal egy csapatnak, kávézásnak vagy akár egy bulinak is! Soha senkivel nem tudtam annyiszor összeveszni, legyen szó bármilyen fogadásról, játékról vagy versenyről, mint veled. Mindent tudunk egymásról, ezért voltam nyugodt, amikor Kapitány lettél, mert tudtam, ez lesz a Te utolsó nagy újjászületésed, és lásd, szenvedéllyel és igazi Harcosként egy újabb álmod érted el. A hazai Eb-re vezettél minket!! Tudtuk, eljön ez a pillanat, és csak annyit akartunk mindig, hogy a végén Büszkék legyenek Rád és Ránk. Elértük!! Hidd el, sok kisgyerek akar Szalai lenni! Köszi mindent TesiiMesiii, nagyon fog hiányozni a meccs utáni összenézés, tervezés.”

A búcsúzó 34 éves támadó részt vett az előző két Európa-bajnokságon, összességében pedig 84 találkozón 25 gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben.