Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte pályafutását az észak-macedónok ikonja

A korábbi várakozásoknak megfelelően 39 évesen bejelentette visszavonulását az elmúlt évtized legnagyobb észak-macedón labdarúgója…

A legutóbb tavasszal az olasz másodosztályú Parma csapatát erősítő Goran Pandev úgy döntött, hogy befejezi aktív pályafutását és a jövőben a pályán kívüli életére szeretne fókuszálni:

“Visszanézek, és nem tűnik valódinak, egészen hihetetlen utazás volt a karrierem. Elképesztő mennyiségű érzelmet viszek magammal, melyet igyekszem azokkal megosztani, akik elkísértek az utamon.

Köszönetetel tartozom a családomnak, a feleségemnek, Nadicának és a gyermekeimnek, Filipónak, Anának és Sofiának, akik mindvégig támogattak. Köszönöm édesapámnak és édesanyámnak, hogy lehetővé tették, hogy ezt az álmot kövessem. Köszönöm az embereknek azt a szenvedélyt, amit nekem adtak… Csodálatosak voltatok.

Köszönet a Branchini-családnak, nélkületek soha nem tettem volna meg mindezt. Köszönöm minden edzőmnek és igazgatómnak a belém vetett hitet. Szeretettel ölellek mindannyiótokat.

Egy csodálatos fejezet zárul… Egy hihetetlen, érzelmekkel teli bőröndöt hozok magammal… Örülök, hogy megosztottam veletek. Teljes szívemből, Goran.”

A 39 esztendős Pandev gyakorlatilag két évtizeden át folyamatosan a Serie A-ban játszott: 2001-es átigazolása óta többek közt a Lazio, az Inter és a Napoli csapataiban is megfordult, 2015-től januárig a Genoa alkalmazásában állt. Tagja volt a milánóiak 2009-2010-es idényben triplázó csapatának. Pályafutása során ötször hódította el a Coppa Italiát, mivel a Nerazzurrival elért egymást követő két siker előtt a fővárosiakkal egyszer, utána a nápolyiakkal kétszer diadalmaskodott a sorozatban. A 2014-2015-ös szezonra elhagyta Olaszországot, a Galatasaray játékosaként török bajnokságot és kupát nyert. A Grifoni színeiben 186 mérkőzés alatt 32 gólt szerzett, az előző idényben nem tudott eredményes lenni. Tavasszal szerződött a másodosztályú Parmához, ahol egy gólt szerzett.

Pandev 493 mérkőzés alatt 101 gólt szerzett az olasz első osztályban, de játszott 11 meccset a B-ben és 22-t a C-ben is.

A válogatottbeli szerepléstől a tavalyi Európa-bajnokságon elbúcsúzó Pandev 122 mérkőzés alatt 36 gólt szerzett az észak-macedón válogatott színeiben az elmúlt két évtized alatt.

Pandev szülővárosában, Sztrumicában 2010 óta utánpótlásakadémiát működtet FK Akademija Pandev néven, amelynek felnőttcsapata immár évek óta a helyi élvonalban versenyez, 2019-ben elhódították az országos kupát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Goran Pandev (@goranpandev19) által megosztott bejegyzés