Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dybala szerint hasznos volt a klubváltása

A Juventus csapatát hét év után elhagyó meghatározó játékos a nyáron egy közvetlen riválishoz igazolt szabadúszóként…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Az argentin válogatott amerikai edzőtábora alatt adott hosszabb interjújában Paulo Dybala a nyári klubváltásának körülményeiről is beszélt:

“Sajnos tavaly több kihagyásom volt a Juventusban sérülésekből kifolyólag. Nem tudtam folytonosan játszani és a kevés lejátszott percek mellett a teljesítményem és a számaim sem voltak a legjobbak. Szerződés nélkül maradtam, amely kétségeket ébresztett bennem. Váratlanul ért a helyzet, mert a szezon közben megállapodásom volt a megújításról, de aztán megváltozott a klub és az edző álláspontja, más elképzeléseik adódtak. Aztán José Mourinho megnyitotta a lehetőséget, hogy eljussak Rómába és éltem a kínálkozó lehetőséggel. Sok élvet játszottam a Juventusban, ezért nehéz volt egy másik olasz csapathoz mennem, de úgy voltam vele, hogy ismerem a bajnokságot, tetszett a felvázolt projekt és azt tartottam leginkább szem előtt, hogy részt vehessek az idei világbajnokságon. Úgy gondolom, hogy erre minden esélyem megvan.”

Dybala az elmúlt hét év alatt minden sorozatot beleszámítva 291 mérkőzés alatt 115 gólt szerzett a Juventusnál, az előző idény végeztével lejáró szerződése azonban a torinói klub döntése jóvoltából nem került meghosszabbításra, így ingyen távozhatott.

Új csapatában, az AS Romában az első nyolc mérkőzés alatt négy gólt szerzett: háromszor a bajnokságban, egyszer az Európa-ligában volt eredményes. Csapata a múlt hétvégi mérkőzését egy kisebb húzódás miatt elővigyázatosságból kihagyta, de elutazott a válogatotthoz, ahol ismét teljeskörű átvizsgáláson esett át, mielőtt edzésbe állt volna.