Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: idegenben dominált a portugál válogatott – videóval

Négyet rúgott Csehországban a portugál válogatott, a csapat védője Diego Dalot dupláig jutott…

(Photo by Thomas Eisenhuth/Getty Images)

Fernando Santos csapata az egyik legkönnyebb győzelmét aratta a Nemzetek Ligája szombati játéknapján, miután a cseh válogatottnak négy gólt lőttek idegenben.

A csapat sztárja Cristiano Ronaldo azonban szörnyű estét tudhatott magáénak, hiszen nem elég, hogy egy fejessel való próbálkozást követően kiütötte őt a csehek kapusa, egy egészen csúnya orrsérülést is bezsebelve, az első félidő hajrájában még kézzel is a labdához ért, így tizenegyest ajándékozva a hazaiaknak.

A két gólos vezetés azonban nem változott az első etapban, hiszen Dalot és Bruno Fernandes góljaira Patrik Schick válaszolhatott volna a büntetővonalról, azonban a Leverskusen támadója csúnyán fölé bombázta a játékszert, így szinte elvéve csapata kedvét a további küzdéstől.

A második játékrészben folytatódott a portugál henger, Diego Dalot nagy meglepetésre duplázni tudott, majd a Liverpool támadója, Diogo Jota állította be a 0-4-es végeredményt, amely első helyet jelent a portugálok számára a csoportjukban.

Spanyolország nagy meglepetésre kikapott Svájc ellen, így a portugálok számára az utolsó mérkőzésen akár egy döntetlen is elég az első hely megőrzéséhez.

Csehország – Portugália 0-4 (0-2)
Helyszín: Fortuna Arena Vezette: Jovanovic S.
Gólszerzők: – ill. Dalot (33. 52) Fernandes (45+2.) Jota (82.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Csehország: Tomás Vaclík, Jakub Brabec (Ondrej Kudela), Vaclav Jemelka, David Zima, Tomás Soucek (Jan Kuchta), Alex Král, Jaroslav Zeleny (Adam Vlkanova), Vladimír Coufal, Patrik Schick, Adam Hlozek (Vaclav Cerny), Antonín Barák (Petr Sevcik).

Portugália: Diogo Costa, Danilo Pereira (João Mário), Rúben Dias, Mário Rui, Diogo Dalot, Bruno Fernandes (Matheus Nunes), William Carvalho (João Palhinha), Rúben Neves, Cristiano Ronaldo, Rafael Leão (Diogo Jota), Bernardo Silva (Ricardo Horta).

Standings provided by SofaScore

Standings provided by SofaScore