Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Minden meccsen a szurkolóinkat szeretnénk szórakoztatni…”

Az argentin válogatott 3-0-s győzelmet aratott Honduras ellen felkészülési mérkőzésen, így már 34 mérkőzés óta veretlen…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a magabiztos győzelem után a nemzeti csapat küldetéséről beszélt hosszabban:

“Az a legfontosabb számunkra, hogy a játékosok és a szurkolók egyaránt élvezzék a játékunkat. A labdarúgás egy sport, melyben nem mindig a legjobb nyer. Egy világbajnokságon bármi megtörténhet. Az a legfontosabb, hogy tisztában legyünk vele, hogyan fogunk játszani, bármi is történjék. Az emberek szeretik a válogatottat, élvezik a meccseket, és az a legfontosabb, hogy ezt továbbra is fenntartsuk minden helyzetben. Azt akartuk, hogy az argentin válogatott mindenkié legyen. Ugyanolyan lelkesedéssel és alázattal küzdenek a játékosok minden egyes találkozón. Minden mérkőzés egy új lehetőség a szórakoztatásra. Tisztában vagyunk vele, hogy ez mekkora felelősség és mivel jár. Tudjuk, hogy nem lehet minden meccsen nyerni, de igyekszünk minden egyes találkozón mindent beleadni. Hiszem, hogy az összes játékosom fontosnak érzi magát, hiszen minden egyes pályára lépő labdarúgón vagy kerettagon múlhat egy-egy győzelem. Folytatjuk tovább az útunkat, holnap felkelünk és újabb edzés vár ránk, amíg nem értük el a céljainkat.”

A szakember a legutóbbi mérkőzésen két gólt szerző Lionel Messi szerepével kapcsolatosan elmondta, hogy “az a fontos, hogy jól érezze magát a válogatottban, és élvezze a játékot. Mert ha élvezi a játékot, akkor abból mindenki csak profitálhat. Jó látni őt ilyen boldognak és felszabadultnak. Remélem ez így marad a továbbiakban is. Egyértelmű, hogy több, mint egy játékos, megvan a helye a csapatban, és a többiek imádnak vele együtt játszani.”

Az argentin válogatott sorozatban a 34. mérkőzését vívta meg veretlenül. A jövő héten magyar idő szerint szerdára virradóra Jamaica ellen következik a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzés New Jersey-ben.

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!