Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Nyílt csata lesz a magyarok ellen, simán benne van a döntetlen is”

A magyar válogatott hétfő este sorsdöntő mérkőzést játszik a Nemzetek Ligája A Ligájában a csoportelsőségért Olaszország ellen…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini a vasárnapi sajtótájékoztatón arról biztosított mindenkit, hogy őszintén örül egykori csapattársa, Marco Rossi csapata sikereinek:

“Örülök, hogy a magyar válogatott kiválóan szerepelt az Eb-n és a Nemzetek Ligájában is. A korábbi csapattársam a szövetségi kapitány, aki kiváló munkát végez, tényleg örülök neki.

Nyílt csata lesz, simán benne van a döntetlen is. Örülök, hogy sor kerül rá, mert kiváló meccs lesz szép játékkal, a magyarok is mindent meg fognak tenni a győzelem elérése érdekében. Támadnunk kell, ugyanakkor védekeznünk is, hiszen a magyar válogatott hetvenezer szurkoló előtt biztosan győzelemre fog játszani. Nyugodtnak kell maradnunk.”

Kérdésre válaszolva hozzátette: nem tudna egyetlen magyar játékost sem kiemelni, mert az egész csapat nagyon jól működik együtt.

Nem könnyíti meg az Azzurri dolgát, hogy az olasz bajnoki gólkirály Ciro Immobile mellett a teljesség igénye nélkül Marco VerrattiLorenzo Pellegrini és Sandro Tonali sem állhat Mancini rendelkezésére sérüléséből kifolyólag.

A magyar válogatott hétfő este 20:45-től a Puskás Arénában az Európa-bajnok olasz válogatottal az első helyért és a Nemzetek Ligája négyesdöntőjéért fog megküzdeni.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore