Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem tudja abbahagyni a Porto és a Lyon egykori csatára

A következő naptári esztendőre is meghosszabbította szerződését csapatával a negyvenhez közeledve is elnyűhetetlen argentin támadó…

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Sarmiento Junin megerősítette, hogy a 2023-as naptári esztendő végéig megújította veterán csatára, Lisando López szerződését.

A 39 esztendős csatár 2016-ban tért vissza világjáró körútja után nevelőegyesületéhez, az argentin Racing Clubhoz, és minden sorozatot figyelembe véve 149 mérkőzés leforgása alatt 46 találatot szállított. A csapatkapitány López oroszlánrészt vállalt az “Académia” 2018-2019-es argentin bajnoki címéből, hiszen 24 meccsen szerzett 17 góljával a sorozat gólkirályának bizonyult. 2021 tavaszán átigazolt az MLS-ben szereplő Atlanta United gárdájához, melyben azonban csak epizódszerep jutott számára, majd családi okokból visszatérését kérte korábbi csapatához, így a 2021-es esztendő nagy részét ismét a kék-fehéreknél töltötte, 18 mérkőzésen három gólt szerzett.

Tavaly novemberben távozott a csapattól és aláírt a Sarmientóhoz, ahol az idei első kiírásban egyszer volt eredményes, viszont a jelenleg is zajló, második felvonásban 18 pályára lépés alatt hat találat fűződött a nevéhez.

A jövő márciusban már a 40. születésnapját ünneplő játékos pályafutása korábbi szakaszában az FC Porto (2005-2009) és az Olympique Lyon (2009-2013) együttesében is kipróbálta magát, mindkét csapatnál eredményesen muzsikált: a portugáloknál 48, a franciáknál 59 találatot vállalt. Később a hazatérése előtt megfordult még Katarban és Brazíliában is.

A Sarmiento hat fordulóval a vége előtt a 28 csapatos Liga Profesional rendkívül szoros középmezőnyének 13. helyén tanyázik.